Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un muncitor şi-a rupt gâtul în Casa Domnului!

biserica-muncitorA vrut să dea o mână de ajutor la repararea Bisericii Sfinţii Constantin şi Elena din Olteniţa, Călăraşi, dar şi-a rupt gâtul în Casa Domnului. Muncitorul Marian V. (40 de ani), chemat de protopopul Marian Necula, parohul lăcaşului de cult, a căzut în cap de la cinci metri.
Marian V. a fost chemat de preotul Marian Necula să ajute la repararea bisericii. A vorbit cu doi amici şi s-a înfiinţat la poarta lăcaşului de cult. Prima sa misiune în Casa Domnului a fost să repare o lampă ce era prinsă la înălţime.Ceasul rău a făcut ca omul să cadă de pe schelă, de la cinci metri înălţime, şi să rămână lat. Bărbatul a ajuns în comă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti.

Anchetatorii au depistat că bărbatul muncea la negru şi nu semnase vreun act de protecţie a muncii.

Preotul paroh va fi audiat

Judiciariştii Poliţiei Olteniţa i-au audiat pe martori, mai puţin pe preotul Necula, paroh a două biserici în zonă. Părintele va trebui să dea explicaţii legate de prezenţa celor trei muncitori pe schela ridicată chiar în lăcaşul său.

“Victima şi ceilalţi doi bărbaţi nu aveau contracte de muncă sau vreo înţelegere scrisă pentru acele lucrări. Cercetările se fac sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. A fost sesizată şi Inspecţia Muncii”, ne-a declarat inspector Mihaela Stan, din cadrul IPJ Călăraşi.

Contactat de reporterii ziarului Libertatea, protopopul Marian Necula a declarat: “Nu ştiu de vreo anchetă a poliţiei. La mine au venit doar inspectorii de la Muncă, nu şi poliţiştii. Bărbatul pe care l-am chemat e un voluntar pe care îl mai ajutam şi noi”.

În funcţie de ancheta judiciariştilor, faţa bisericească ar putea răspunde şi în faţa superiorilor de la Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, care fac şi ei propriile cercetări.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/un-muncitor-rupt-gatul-casa-domnului-485733.html

Lasati un raspuns