Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc cere Bisericii să analizeze căsătoriile între persoanele de acelaşi sex

papa-franciscPapa Francisc vrea ca Biserica „să studieze” problema căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, a declarat ieri Cardinalul americanTimothyDolan pentru presa de peste ocean. Potrivit prelatului, Papa le-a cerut liderilor Bisericii Catolice să analizeze acest concept şi să identifice motivele care au dus la apariţia unor astfel de uniuni civile.
„Nu a fost ca şi când a decis să le aprobe (n.r. căsătoriile gay). A spus: «Decât să le condamnăm cu repeziciune, haideţi să ne întrebăm de ce ele au prezentat interes pentru unii oameni»”, a precizat Cardinalul Dolan, citat de Yahoo News US.Într-un interviu publicat săptămâna trecută într-un ziar italian, Papa Francisc a reiterat punctul de vedere al bisericii conform căruia „căsătoria este între un bărbat şi o femeie”, însă a declarat că „trebuie să analizăm mai multe cazuri şi să le evaluăm în varietatea lor”. Ulterior, Vaticanul s-a grăbit să clarifice comentariile. „Papa nu a vrut să intre în dezbateri privind problema delicată a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex. Nu trebuie să încercăm să găsim alte înţelesuri în cuvintele Papei, în afara celor spuse în termeni foarte generali”, a precizat Thomas Rosica, un reprezentant al biroului de presă al Vaticanului.

Potrivit publicaţiei Catholic News Service, a fost pentru prima dată când un papă a arătat „o tentativă” de acceptare a uniunilor civile. De când s-a instalat ca suveran pontiff, în 2013, Francisc a schimbat tonul politicii de la Vatican, enervând câţiva catolici conservatori, remarcă jurnaliştii de peste ocean. Cardinalul american Timothy Dolan spune că nu a observat prea multe reacţii negative în rândul conservatorilor, cu toţii i-au remarcat însă stilul diferit.

http://ro.stiri.yahoo.com/papa-francisc-cere-bisericii-s%C4%83-analizeze-c%C4%83s%C4%83toriile-%C3%AEntre-persoanele-de-acela%C5%9Fi-sex-111516665.html

Lasati un raspuns