Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Slujbă de pomenire pentru făuritorii unirii Basarabiei cu România la Patriarhia Română

sluja_patriarhie_27În Catedrala Patriarhală din București, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal şi Secretarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a oficiat pe 27 martie 2014, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, o slujbă de pomenire pentru înfăptuitorii unirii Basarabiei cu România.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a evidențiat rolul unificator al Bisericii strămoșești în actul înfăptuit la 27 martie 1918.

„Cei care citesc lucrările unde se vorbeşte despre această activitate a Sfatului Ţării a marilor lideri din Basarabia anului 1917-1918 poate constata cu uşurinţă că multe dintre personalităţile acestea aparţin Bisericii, fie fiind născuţi în familii de preoţi sau cântăreţi bisericeşti, fie absolvind Seminarul sau Facultatea de Teologie şi lucrurile acestea reprezintă o cinste deosebită şi pentru Biserica neamului nostru care este recunoscută de toţi oamenii rezonabili şi înţelepţi ca fiind instituţia care a cultivat cel mai mult printre românii de pretutindeni conştiinţa apartenenţei la un singur neam, latin prin cultură şi limbă şi ortodox prin credinţa pe care o mărturiseşte”, a precizat Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul.

Din soborul slujitor au făcut parte Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Superior al Așezămintelor româneşti de la Locurile Sfinte, Arhim. Cons. Veniamin Goreanu de la Sectorul Administrativ-Bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor, preoţi şi diaconi de la Catedrala Patriarhală transmite basilica.ro citată de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=12752:slujb-de-pomenire-pentru-furitorii-unirii-basarabiei-cu-romania-la-patriarhia-roman&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns