Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

REŢETE DE POST: plăcinţele cu urzici

placintele_cu_urziciDacă ţii post şi nu ştii ce să mai găteşti, care să fie şi gustos, Libertatea îţi oferă în această perioadă idei de mâncăruri care nu conţin ingrediente “de dulce”. Astăzi îţi spunem cum sa prepari plăcinţele cu urzici.
Ingrediente: pentru aluat – 200 g făină albă, 100 g făină neagră, 200 ml apă, 15 g drojdie proaspătă, o linguriţă de zahăr, sare; pentru umplutură – 500 g urzici, 200 g orez, un fir de praz.
Preparare: se face maiaua astfel: drojdia sfărâmată se amestecă bine cu 50 ml de apă călduţă şi cu o linguriţă de zahăr şi se lasă deoparte 10 minute. Se cerne făina într-un bol, în mijloc se pune maiaua, pe margine se presară sare şi se frământă un aluat elastic cu restul de apă călduţă. Dacă este nevoie, se mai pune apă. Se lasă aluatul la dospit într-un loc călduţ. Pentru umplutură, urzicile se spală bine şi se opăresc. Se scurg, se toacă mărunt şi se amestecă bine cu orezul fiert separat, cu prazul tăiat rondele subţiri şi sare după gust. Din aluat, se fac biluţe care se turtesc şi se apasă la mijloc. În adâncitura astfel formată se pune o lingură de urzici. Plăcintele se aşază într-o tavă, pe hârtie de copt, şi se dau la cuptor 40 de minute.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/retete-de-post-placintele-cu-urzici-487456.html

Lasati un raspuns