Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Nici după moarte nu le plac bărbaţii! Cimitir special pentru lesbiene

cimitir-lesbieneO zonă de 400 de metri pătraţi din cimitirul luteran Georgen, fondat în 1814, a fost rezervată pentru înmormântarea a până la 80 de lesbiene, a declarat o purtătoare de cuvânt a Safia, o organizaţie naţională care reprezintă interesele lesbianelor în vârstă.
Potrivit asociaţiei, zona a fost cesionată pentru 30 de ani, fără taxe, singura obligaţie fiind amenajarea şi păstrarea în bune condiţii a perimetrului, practică de altfel comună în Germania.Zone adiacente celei închiriate asociaţiei Safia sunt nefolosite, vechile monumente funerare fiind năpădite de vegetaţie abundentă şi neîngrijite.

La rândul său, un reprezentant al Bisericii Luterane a declarat că înţelegerea cu Safia face parte din eforturile de a “revitaliza cimitirul”, situat în apropiere de Alexanderplatz, “prin cooperarea cu diverse grupări”. El a adăugat că biserica se află în negocieri cu comunitatea musulmană pentru a-i pune la dispoziţie locuri pentru înmormântare.

Crearea acestui cimitir pentru lesbiene a fost salutată şi de Asociaţia Persoanelor Gay şi Lesbiene din Berlin, care consideră că este o “oportunitate pentru lesbienele care vor să fie îngropate printre alte lesbiene”.

http://www.apropo.ro/wow/nici-dupa-moarte-nu-le-plac-barbatii-cimitir-special-pentru-lesbiene-12384082

Lasati un raspuns