Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Slujire arhierească în fiordul norvegian Førde

Macarie_NorvegiaÎncepând cu data de vineri, 4 aprilie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a început o vizită pastorală în fiordurile de pe coasta de vest a Norvegiei. Primul popas duhovnicesc l-a făcut în parohia românească din orașul Bergen, supranumit și „Poarta fiordurilor Norvegiei”, unde a sâvârșit, în seara zilei de vineri, Denia Acatistului Bunei Vestiri.
Sâmbătă, 5 aprilie 2014, a săvârșit Sfânta Liturghie și pomenirea morților în Parohia Ortodoxă Română „Înălțarea Domnului” din Førde, Norvegia. Credincioșii, alături de preotul lor Marius-Andrei Pop, s-au bucurat de slujirea chiriarhului lor, de îndrumările date în Taina Spovedaniei și de cuvântul său de învățătură rostit la Dumnezeiasca Liturghie. Cu prilejul acestei vizite, ierarhul le-a adus daruri duhovnicești celor mici iar credincioșilor le-a oferit mai multe cărți de zidire sufletească.

Duminică 6 aprilie 2014, Sfânta Liturghie arhiereacă va fi oficiată în biserica Parohiei Ortodoxe Române „Sfintele Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, Tatiana de la Craiova și Suniva ” din orașul norvegian Bergen, unde locuiesc în jur de 2.000 de români.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=12858:slujire-arhiereasc-in-fiordul-norvegian-forde&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns