Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Alexandru Tomescu revine la Istanbul în concert la Sinagoga Neve Şalom din Galata

alex_tomesciuViolonistul român Alexandru Tomescu va sustine joi, 10 aprilie, în sinagoga Neve Șalom din Istanbul, un recital în cadrul festivalului Bach Before and After. Festivalul a debutat în anul 2011 și este conceput de către organizator, Hakan Erdogan Productions, ca o continuare a Istanbul Bach Days, festival intrat deja pe agenda anuală a iubitorilor de gen din Istanbul. Alexandru Tomescu revine pe scena istanbuliotă după succesul major avut cu ocazia recitalului oferit în octombrie 2013 cu ocazia Istanbul Bach Days, când publicul ce a umplut până la refuz Catedrala Sent Antuan l-a ovaționat în picioare minute în șir.După o mai mult decât fructuoasă carieră realizată în Europa si în lume, presărată cu succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio, sub bagheta unor Maestri precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach, Alexandru Tomescu s-a implicat în organizarea unor turnee nationale de muzică clasică. A înteles că neconventionalul, ca îmbinare între profesionalism si inovatie este cheia pentru a atinge publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente–pilot în lumea muzicală românească: a cântat pe Stradivarius într-o staţie de metrou, pentru a dovedi că există o însemnată receptivitate pentru muzica de calitate, precum si în multe alte locatii mai putin uzuale. Este printre primii artisti care si-a făcut o misiune clară din a purta mesajul muzicii clasice în orase românesti în care nu există filarmonici. Este suficient ca numele său să apară pe un afis pentru ca biletele să se epuizeze cu zile întregi înainte de evenimentul respectiv. Și de această dată, cele aproximativ 500 de locuri disponibile în sinagoga Neve Șalom din Istanbul au fost epuizate cu mult înaintea concertului.

Organizatorul evenimentului, Hakan Erdogan Productions, este un partener consacrat al ICR Istanbul, fiind de asemenea principal organizator al festivalurilor Jazz at Breakfast, Ramazan Jazz, Mozart Days, unele dintre cele mai prestigioase evenimente muzicale din Istanbul. Începând cu anul 2013, ICR Istanbul și-a extins colaborarea cu Hakan Erdogan Productions, devenind partener al festivalului Istanbul Bach Days prin sustinerea recitalului Alexandru Tomescu la festival. În acest an colaborarea continuă prin implicarea în organizarea Bach Before and After, care se desfăsoară într-o locatie inedită – Sinagoga Neve Shalom din Galata, deschisă pentru prima dată unor evenimente culturale. Construită în anii 1950, Sinagoga Neve Shalom, cel mai mare templu sefard din Istanbul, a fost una dintre tintele atacurilor cu bombe din 2003, fiind închisă ulterior pentru o lungă perioadă. Deschisă muzicii cu ocazia festivalului Bach Before and After, Neve Shalom va fi cucerită joi de sunetele viorii artistului român care va interpreta sonate de Bach si Ysaÿe- informează ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=12920:alexandru-tomescu-revine-la-istanbul-in-concert-la-sinagoga-neve-alom-din-galata-&catid=53:eveniment&Itemid=77

Lasati un raspuns