Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Gest ULUITOR al Papei Francisc, făcut faţă de copiii molestaţi de preoţi

papa-copii-molestatiPapa Francisc a cerut vineri iertare pentru preoţii care au molestat copii, într-unul din cele mai severe mesaje ale sale în legătură cu criza abuzurilor sexuale din rândul Bisericii Catolice, relatează AFP.
”Mă simt obligat să-mi asum tot răul comis de câţiva preoţi, un mic număr, evident, faţă de toţi preoţii, şi să cer personal iertare pentru daunele pe care le-au provocat abuzând sexual copii”, a declarat Papa primindu-i la Vatican pe reprezentanţii Biroului Catolic Internaţional pentru Copii /BICE/.
Predecesorul Papei Francisc, Benedict al XVI-lea, a cerut deja personal iertare, dar actualul Suveran Pontif nu făcuse încă aceasta, cu toate că a denunţat asemenea infracţiuni. ”Biserica este conştientă de acest rău. Nu vrem să dăm înapoi în ceea ce priveşte tratarea acestei probleme şi sancţiunile care trebuie prevăzute”. Dimpotrivă, a adăugat Papa, ”cred că ele trebuie să fie foarte severe!”.

În contextul deosebit de tensionat din Europa privind noile norme pentru educaţia sexuală la copii – cu dezbateri în legătură cu ”teoria genului” – , Papa Francisc a criticat, în cadrul aceluiaşi discurs, pedagogia experimentală şi ”manipularea educativă” actuală. El nu a menţionat în mod specific nici un fel de pedagogie.

”Aş vrea să-mi exprim refuzul faţă de orice tip de experiment educativ cu copiii”, a subliniat Papa în faţa membrilor BICE. ”Nu se pot face experienţe cu copiii şi cu tinerii”, a insistat el. ”Ororile manipulării educative pe care noi le-am trăit sub marile dictaturi genocidare din secolul al XX-lea n-au dispărut. Ele sunt încă de actualitate, sub diverse veşminte şi propuneri, care, sub pretextul mondenităţii, îi constrâng pe copii şi tineri să ia calea dictatorială a ‘gândirii unice’ ”, a spus Papa Francisc într-o declaraţie de o rară violenţă împotriva ideilor contemporane.

Papa Francisc a cerut ca toate persoanele implicate în apărarea drepturilor omului să prezerve o bună ”formare antropologică”, în faţa ”provocărilor” pe care le reprezintă, pentru familie şi educaţie, ”cultura contemporană şi mentalitatea difuzate prin intermediul media”.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/gest-uluitor-al-papei-francisc-facut-astazi-fata-de-copiii-molestati-de-preoti-665755.html

Lasati un raspuns