Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Unii la Patriarhie… alții fuga la scrumbie! Sărbătoarea Floriilor a fost întâmpinată diferit de români

soborSute de credincioşi din Capitală şi nu numai au luat parte duminica după-amiază la un pelerinaj care a pornit de la Mănăstirea Radu Vodă şi s-a încheiat la Patriarhie. Cu ramuri de salcie în mâini sau cu icoane, oamenii au mers în urma unui impresionant sobor, format din peste 500 de preoţi, întreaga adunare fiind primită la Catedrala Patriarhală de Preafericitul Patriarh Daniel, care a rostit şi un cuvânt de învăţătură.
În vreme ce unii au dedicat ziua de ieri rugăciunii şi tradiţiilor premergătoare sărbătorii de Florii de azi, mulţi bucureşteni au preferat să gândească practic. Astfel, câteva sute de bucureşteni n-au ţinut cont de vremea urâtă şi s-au avântat în Parcul Plumbuita la “Târgul de scrumbii”. Bucătari pricepuţi din toate colţurile României au încins grătarele, pe care au perpelit fie peşte, fie alte bunătăţi din carne de porc sau de miel, acestea fiind udate din plin cu bere, vin şi pălincă. Tot în acelaşi parc au fost puşi la proţap doi porci de câte 80 kg fiecare, dar şi un berbec de peste 30 de kilograme.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/unii-la-patriarhie-altii-fuga-la-scrumbie-sarbatoarea-floriilor-a-fost-intampinata-diferit-de-romani-488824.html

Lasati un raspuns