Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Partidele de sex in zilele de post, intre pacat trupesc si nevoie fireasca

sex-in-zilele-de-postDaca esti o persoana religioasa, probabil ca perioada postului este foarte importanta pentru tine. Si cu siguranta esti informata in legatura cu faptul ca abstinenta din aceste saptamani nu se refera strict la alimentele pe care le consumi.
Postul Pastelui dureaza sase saptamani, dintre care ultima, Saptamana Mare, este cea mai importanta si cea mai stricta.
Sexul devine in aceasta perioada un subiect tabu, iar tu trebuie sa reusesti sa te abtii de la toate poftele trupesti care te macina.
Ce spun duhovnicii despre sexul din perioada postului

In primul rand, ar trebui sa stii ca Biserica, respectiv Biblia, nu aproba contactul sexual ce are loc intre parteneri care nu sunt uniti in fata lui Dumnezeu. Odata ce ai respectat aceasta traditie, sexul nu mai este un subiect tabu, ci un drept si chiar o obligatie a cuplurilor, cu exceptia perioadelor de post, a celor de sarbatori sau a celor in care femeile nu sunt “apte” pentru astfel de activitati, precum menstruatia, perioada sarcinii sau perioada alaptarii.

Cat despre perioada postului, duhovnicii sunt de parere ca abstinenta sexuala este absolut necesara. Postul are scopul de a-i purifica pe oameni si de a-i ajuta sa capete iertarea lui Dumnezeu pentru toate pacatele. Astfel, atitudinea potrivita in aceasta perioada este smerenia completa si abtinerea de la toate poftele, inclusiv de la cele trupesti.

Pacatul de a face sex in perioada postului este vazut drept desfrau, iar acei oameni care isi provoaca sau le cer partenerilor lor sa faca sex sunt cu atat mai pacatosi.

Asa ca cel mai bun sfat, in cazul in care iti doresti sa respecti legile crestine, este sa nu cazi in ispita in perioada postului si sa iti infrangi cu ambitie poftele trupesti.
Abstinenta este buna sau daunatoare pentru sanatate?

Abstinenta poate fi o adevarata binecuvantare pentru sanatate, intrucat este cea mai sigura cale de a nu contracta boli cu transmitere sexuala si de a nu te alege cu o sarcina nedorita.

In plus, in timpul actului sexual, bacteriile din vagin pot lucra astfel incat sa iti genereze vaginite sau infectii urinare, asa ca abstinenta trupeasca poate avea si partile ei bune.

Din pacate, nu iti putem spune ca abstinenta este mai benefica pentru sanatate decat actul sexual in sine. Dar in nici un caz nu este daunatoare.

Medicii si specialistii in psihologie si psihiatrie clinica au demonstrat, de-a lungul timpului, ca viata sexuala activa are un rol important asupra sanatatii. In primul rand, din punct de vedere medical, contactul sexual regulat are rolul de a-ti regla nivelul optim hormonal.

Mai mult de atat, activitatea sexuala constanta reduce riscurile aparitiei afectiunilor cardiovasculare, fortifica sistemul imunitar si face organismul mai rezistent la virusuri si bacterii, diminueaza durerile, amelioreaza continenta urinara si dezvolta simtul olfactiv.

In ceea ce priveste parerea psihologilor, acestia au ajuns la concluzia ca o viata sexuala regulata le fereste pe femei de depresii si le incarca mereu cu energie pozitiva si optimism.

http://www.ele.ro/relatii/viata-de-cuplu/partidele-de-sex-in-zilele-de-post-intre-pacat-trupesc-si-nevoie-fireasca-34946

Lasati un raspuns