Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Descoperire foarte rară în Peru la cel mai important centru de ceremonii unde erau făcute sacrificii umane

PERU-ARCHAEOLOGY-PACHACAMAC-PILGRIMS ROUTEArheologii belgieni au descoperit la sud de Lima un templu precolumbian decorat cu picturi murale policrome şi în care se aflau numeroase ofrande preţioase, a anunţat marţi Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB), citată de AFP.
Picturile au fost descoperite cu ocazia săpăturilor efectuate în jurul “unei mici construcţii din teracotă, până atunci neexplorată”, aflată în situl arheologic Pachacamac, la 25 de kilometri de Lima, se precizează în comunicatul emis de universitatea belgiană.
Potrivit ULB, “nicio pictură murală nu a mai fost descoperită din 1938 la Pachacamac”, un complex arheologic de 465 de hectare, ocupat pe rând de civilizaţiile lima, wari, ichma şi inca şi care a fost, la apogeul său, cel mai important centru de ceremonii de pe coasta centrală din Peru, unde erau făcute sacrificii umane la care asistau mii de pelerini.Arheologii belgieni nu au precizat ce tipuri de scene sunt reprezentate în picturile pe care le-au descoperit. “Doar câteva motive au putut fi până acum identificate”, a explicat coordonatoarea cercetărilor, Kusi Colonna-Preti. “Picturile colorate în roşu, galben, negru, alb, albastru şi verde au fost uneori dispuse în mai multe straturi, dar seismele au slăbit considerabil stabilitatea structurilor”, a adăugat ea.

Ofrandele preţioase care acoperă podeaua încăperilor şi culoarelor din sanctuarul descoperit provin din regiuni diferite din Anzi. Este vorba în special de ornamente din pene de papagali din Amazonia, pietre negre din regiuni muntoase, alese pentru formele lor speciale, cochilii din Ecuador, cupe încrustate cu sidef şi vase de ceramică incaşă.

Aceste descoperiri confirmă rolul sitului Pachacamac de “centru de pelerinaj de lungă distanţă” în vremea imperiului incaş, potrivit aceluiaşi comunicat.

Prezenţa în număr mare a acelor podoabe ar putea fi explicată printr-o “ofrandă masivă făcută cu ocazia abandonării templului în urma cuceririi spaniole din 1533”, afirmă specialiştii belgieni. “Într-adevăr, câteva mărgele din sticlă coloniale erau amestecate cu acele ofrande”, a subliniat profesorul Peter Eeckout, colaborator la acest studiu. Mai multe morminte şi camere funerare, dintre care unele aparţineau elitelor locale, au fost descoperite în acel templu.

http://www.descopera.ro/dnews/12508823-descoperire-foarte-rara-in-peru-la-cel-mai-important-centru-de-ceremonii-unde-erau-facute-sacrificii-umane-galerie-foto

Lasati un raspuns