Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Lista tarifelor neoficiale pentru o cununie religioasă în România: de la 100 de lei, într-o biserică de cartier, până la 1.500 de lei, la o mănăstire „de fiţe“

tarife-cununiePe lângă taxele oficiale percepute de bisericile din România, cei care vor să se căsătorească sunt nevoiţi să scoată din buzunar alţi bani în funcţie de biserica la care decid să îşi unească destinele. „Adevărul“ vă prezintă lista preţurilor neoficiale percepute pentru cununiile religioase la bisericile din ţară.

Costul unei cununii religioase în Hunedoara, între gratuit şi 500 de lei, cu sau fără chitanţă

Cele mai multe biserici din judeţul Hunedoara practică tarife începând de la 100 de lei pentru cununia religioasă în lăcaşul de cult. Unii preoţi nu percep taxe de cununie, dar în alte biserici acestea ajung până la 500 de lei.

Atunci când este percepută, în majoritatea bisericilor ortodoxe din Hunedoara taxa achitată de miri pentru cununia religioasă începe de la 100 de lei.
„Am dat aceşti bani, pentru care am primit chitanţă, pentru a ne putea cununa religios la o biserică din municipiul Hunedoara. Preotul ne-a sfătuit să aducem vin, pişcoturi şi miere, în rest nu ne-a mai cerut alţi bani”, a relatat Aurel, un tânăr din Hunedoara. Într-un alt caz, pe lângă suma de 100 de lei pe care au primit chitanţă, un cuplu din Deva a plătit încă 100 de lei preotului.

Cât plătesc slătinenii pentru cununia religioasă

Cum postul Paştelui a trecut, în ţară a reînceput “vânătoarea” găsirii unei biserici de către cei care doresc să se cunune religios. Situaţia este perfect valabilă şi la Slatina. Mirii şi naşii trebuie însă să ştie că orice serviciu religios costă, iar tarifele nu sunt deloc bătute în cuie, ci variază de la o biserică, la alta.

În general, tarifele pentru nunţi în Slatina încep de la 300 lei şi ajung până la 700-800 de lei. Deşi preoţii cu care stai de vorbă despre oficierea unei cununii religioase te asigură că banii rămân în biserică şi că “fericiţilor” însurăţei li se eliberează chitanţă pentru fiecare leu, nu puţine sunt cuplurile care mărturisesc că nu au primit niciun fel de act de la biserica unde s-au cununat pentru banii cheltuiţi în lăcaşurile de cult la momentul respectiv.

Preţul cununiilor religioase lăsat de preoţii botoşăneni la mila naşilor

Cei care vor să îşi lege destinele în faţa lui Dumnezeu într-o Biserică din Botoşani trebuie să achite o taxă. Naşii care prin tradiţie dau banii preotului spun că partea financiară a cununiei e lăsată de oamenii  Domnului la mila şi la ”cât îl lasă inima”, pe cel care oferă. Despre chitanţă nici nu poate fi vorba, taxa fiind considerată mai mult o donaţie către Sfânta Biserică.

https://ro.stiri.yahoo.com/lista-tarifelor-neoficiale-pentru-o-cununie-religioas%C4%83-%C3%AEn-111716773.html

Lasati un raspuns