Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

ZECE dintre cele mai cunoscute si misterioase blesteme

rune-180Toate marile religii si culturi ale lumii au crezut in puterea pe care o au blestemele, intr-un anumit moment sau altul. In aceste vremuri, exista in continuare foarte multe persoane care continua sa creada in puterea nevazuta a blestemelor. Blestemele au o natura supranaturala si sunt asociate de obicei cu o anumita divinitate sau cu o entitate supranaturala. Majoritatea persoanelor care cred in puterea blestemelor fie sunt religiosi, fie superstitiosi. Dupa ce veti termina de citit urmatoarele randuri, in cazul in care nu credeati in puterea blestemelor si a coincidentelor pana acum, cu siguranta parerea dumneavoastra se va schimba.
Iata care sunt ZECE dintre cele mai cunoscute si misterioase blesteme:1. Blestemul diamantului “Hope”

Acest diamant de 112 carate, dateaza din anul 1642 si este  vestit pentru frumusetea si istoria sa.  Bijuteriai  a fost descoperita pe teritoriul Indiei, acolo unde se presupune  ca ar fi fost furata din incinta templului zeitei Sita. Hotul, din cate spune legenda, a fost sfasiat de viu de niste caini turbati atunci cand incerca sa scape.  Acest diamant a trecut apoi prin mainile regelui Ludovic al XVI-lea al Frantei, fiind purtat ulterior si de catre Printesa de Lamballie si de regina Frantei Maria Antoaneta. Acestia au avut parte de o soarta similara cu cea a hotului. Acestea au fost decapitate impreuna cu regele Ludovic in timpul revolutiei franceze. Multi cred si in zilele noastre ca pe posesorul acestui diamant il va astepta o soarta teribila.

2. Runele Bjorketorp

Aceste pietre sunt situate in Suedia si au fost construite in perioada secolului al VI-lea i.Hr. Una dintre pietre, denumita runa “Bjorketorp” are incrustrata pe ea acest inscris: “Eu, stapanul runelor, le dau acestor pietre putere. Blestemat la o moarte crunta sa fie pe vecie acela ce va distruge acest monument.”. Legenda spune ca in secolul al XV-lea cineva a incercat sa mute pietrele pentru a putea sa cultive pamantul. Vremea era frumoasa, nu batea vantul. Barbatul a aprins un foc, in incercarea de a sparge pietrele, dar dintr-o data si-a facut aparitia un vant puternic care i-a aprins parul in flacari. A murit arzand in chinuri groaznice, iar focul s-a stins ca si cand cineva ar fi aruncat apa deasupra lor. De atunci nimeni nu s-a mai atins de aceste pietre.

3. Blestemul Jocului “Madden”

Desi ar trebui sa reprezinte o adevarata onoare, pentru jucatorii profesionisti de fotbal american, se pare ca aparitia pe coperta jocului “Madden” este un adevarat blestem.  Majoritatea dintre cei care au aparut pe coperta acestui joc au avut un sezon foarte dificil, au ajuns pe lista de accidentari, sau au ajuns niste necunoscuti ai lumii fotbalistice. Michael Vick (Madden 2004), Donovan McNabb (Maden 2006), Shaun Alexander (Maden 2007), Vince Young (Madden 2008), Brett Favre (Maden 2009), Troy Polomalu (Maden 2010) si  Peyton Hillis (Maden 2012) sunt sportivii care nu au fost ocoliti de acest blestem. Dupa aparitia lor pe coperta, viata li s-a schimbat din rau in mai rau.

Citeste mai departe: http://www.e-dimineata.ro/zece-dintre-cele-mai-cunoscute-si-misterioase-blesteme/4/

Lasati un raspuns