Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

„Cimitir on-line” într-un oraş din judeţul Sibiu

cimitirLocuitorii oraşului Avrig din judeţul Sibiu, care şi-au plătit taxele şi impozitele şi au loc de veci închiriat în cimitirul local, pot beneficia de serviciile portalului on-line cimitirulavrig.ro. Acesta le va oferi, în curând, utilizatorilor posibilitatea să vadă imagini, în delaliu, cu propriul loc de veci, să facă plăţi sau să citească regulamentul de organizare a cimitirului.
„Chiar zilele astea am am filmat cimitirul de sus, cu drona, pentru a avea niște imagini frumoase, cu soare. Deocamdată, site-ul e încă în construcție, iar când totul va fi finalizat, utilizatorii își vor putea vedea crucile, mormântul, florile, zona, vor putea vedea imagini frumoase filmate de sus”, a declarat Ilie Stoica, directorul firmei care se ocupă cu administrarea cimitirului, citat de turnulsfatului.ro.Potrivit fostului senator, în curând, utilizatori vor putea plăti chiria pentru locul de veci de acasă. „Intenția noastră este să facilităm și plățile on-line, direct de pe site”, a precizat Stoica. Deocamdată însă pe site sunt postate doar regulamentul de organizare al cimitirului și lista de prețuri. Preluarea în concesiune pe 25 de ani a unui loc de veci în Avrig costă între 400 și 700 de lei, iar taxa anuală de întreținere este de 25 de lei.

Primul cimitir cu pagină de internet din România a fost deschis în 2004, lângă București – „Cimitirul Sfinții Mihail și Gavril”. Acesta are deja un sistem de supraveghere și monitorizare video, motiv pentru care administratorul cimitirului din Avrig îşi doreşte, la rândul său, să poată monta camere video pe viitor.

https://ro.stiri.yahoo.com/%E2%80%9Ecimitir-on-line%E2%80%9D-%C3%AEntr-un-ora%C5%9F-din-jude%C5%A3ul-sibiu-171759967.html

Lasati un raspuns