Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Joi 22 mai a fost sărbătorit hramului Troitei românești din satul Podgort – Timoc

troita_timoc_sarbÎn data de 22 mai, ziua cinstirii Sf. Nicolae “de vara” pe stil vechi, a avut loc serbarea hramului Troitei romanești din satul Podgort – Timoc, ridicată anul trecut pe terenul care a fost donat Bisericii Ortodoxe Române de catre domnul dr. Predrag Balasevici, transmite corespondentul Romnaian Global News din Timoc.
Slujba tăierii colacului a fost oficiată de catre Preacucernicul Parinte Antonie Isac, paroh al Borului si al Lapusnei si Preacucernicul Parinte Stefan Sarampoi, delegat al Preacucernicului Parinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis si Vicar al Timocului, nașul hramului fiind dr. Predrag Balasevici.Dupa aceasta slujbă a fost oficiat și parastasul pentru cei care au trecut la Domnul din pricina inundatiilor din Serbia.

Aceasta Troita a devenit cunoscuta în toata lumea dupa ce anul trecut securitatea sârba din Bolievat a anchetat și amenințat pe credincioșii care au participat la sfințirea ei.

Troiţa care a fost pusă anul trecut (Partea satului Podgorâţ-Cimoc) și a fost serbată prima dată de ziua crucii (zaviecina).Colacaşu a fost Predrag Balaşevici.

Slujba s-a terminat cu facerea primei cruci în pomul din apropirea troiţei (semnul în lemn ,conform obiceiurilor locale, a fost facut de de parintele Antonie Isac).

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=13459:joi-22-mai-a-fost-srbtorit-hramului-troitei-romaneti-din-satul-podgort-timoc&catid=53:eveniment&Itemid=77

Lasati un raspuns