Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

De Rusalii, din nou liberi

eleviCadrele didactice si elevii din clasele I-VIII vor avea o zi libera de Rusalii, imediat dupa incheierea Evaluarii Nationale pentru elevii de gimnaziu si din invatamantul primar.
Printre zilele libere legale prevazute de Codul Muncii in anul 2014 se numara si sarbatoarea de Rusalii, adica  zilele de 8 iunie (duminica) si 9 iunie (luni).
Astfel, elevii din invatamantul primar si gimnazial nu vor merge la scoala pe 9 iunie, in prima zi de luni dupa incheierea Evaluarii Nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, care se desfasoara in perioada 28-6 iunie 2014.
Pentru elevii de clasa a VIII-a, saptamana 9-13 iunie este ultima din cadrul invatamantului gimnazial, iar din 16 iunie se vor inscrie la Evaluarea Nationala 2014.
Elevii de clasa a XII-a nu vor profita de ziua libera legala de 9 iunie, deoarece cursurile lor se vor incheia pe 30 mai, iar pe 10 iunie, urmatoarea zi dupa sarbatoarea de Rusalii, vor participa la testarea competenelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, din cadrul examenului de bacalaureat.

Calendar zile libere legale în 2014:
Anul Nou
– 1 ianuarie – miercuri
– 2 ianuarie – joi
Paşti
– 21 aprilie – luni
Ziua Internaţională a Muncii
– 1 mai – joi
Rusaliile
– 9 iunie – luni
Adormirea Maicii Domnului
– 15 august – vineri
Ziua Naţională a României
– 1 decembrie – luni
Crăciunul
– 25 decembrie – joi
– 26 decembrie – vineri

Lasati un raspuns