Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un călugăr ortodox român scandalizează Scoţia

calugar_01_c9c27960d6-180De ceva vreme, părintele Serafim Aldea bate lumea în lung şi-n lat ca să adune bani pentru a-şi îndeplini un vis. Românul vrea să cumpere o bucată de pământ pe una dintre cele mai frumoase zone ale Scoţiei, Insulele Hebride, şi să ridice acolo, pe malul oceanului, o mănăstire ortodoxă.
“Dumnezeu mi-a spus să încep un nou capitol în istoria ortodoxismului în Insulele Hebride”. Aceasta e motivaţia călugărului Serafim Aldea, care a ajuns până în SUA în speranţa că, prin donaţii, va aduna cele 65.000 de lire sterline care-i sunt necesare ca să cumpere circa 20.000 de metri pătraţi în Mull, o locaţie plină de istorie, la o margine de Atlantic.“Vreau să ridic o mică mănăstire şi un centru misionar. În septembrie, cu voinţa lui Dumnezeu, voi reuşi să adun banii necesari pentru a cumpăra terenul şi a ridica lăcaşul”, a declarat recent Serafim Aldea, citat de publicaţia The Scotsman.

Locuitorii din zonă s-au revoltat

Din păcate, intenţia lui a fost primită cu revoltă de locuitorii din zonă, care se tem că micul paradis va fi distrus de noua construcţie a românului. Planurile realizate de fratele Serafim au fost aspru criticate de localnici şi de o parte din autorităţi, care nu înţeleg nevoia românului de a ridica mănăstirea, mai ales că nu există o comunitate de conaţionali acolo şi nici vreuna de ortodocşi.

“Oamenii vin în partea asta sălbatică a Scoţiei pentru linişte, pentru peisajul magic, iar o astfel de construcţie ar ruina totul”, s-au plâns scoţienii autorităţilor, într-o scrisoare oficială.

Până la o decizie a consiliului local, Serafim Aldea rămâne ferm pe poziţii şi continuă să lupte pentru a aduna banii.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/calugar-ortodox-roman-scandalizeaza-scotia-493486.html

Lasati un raspuns