Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ce ar trebui să știe bisericile despre cei care le părăsesc

biserica-parasita„Oile rătăcite” sunt departe de a se considera „pierdute” sau lipsite de credință. Un sondaj Barna Group arată că 61% din adulții care nu merg la biserică se consideră totuși creștini. Ei fac parte din cele 83 de procente dintre americani care declară despre sine că sunt creștini.
Un studiu efectuat de Grupul Barna în Statele Unite indică faptul că în timp ce bisericile se concentrează pe atragerea oamenilor care nu mai participă la slujbe, este posibil ca cei pe care liderii comunităților de cult doresc să îi recâștige să fie mult mai diferiți decât cred.„Oile rătăcite” sunt departe de a se considera „pierdute” sau lipsite de credință. Sondajul aplicat de Barna arată că 61% din adulții care nu merg la biserică se consideră totuși creștini. Ei fac parte din cele 83 de procente dintre americani care declară despre sine că sunt creștini. Aproximativ 68% dintre respondenți cred că Dumnezeu este atotștiutor, creatorul atotputernic al Universului, pe care îl conduce până în prezent. O treime (35%) consideră că Biblia are dreptate în ceea ce învață. Unul din 7 respondenți spune că religia este foarte importantă în viața lui. Tot atâția spun că au un orizont clar al sensului vieții.Nu mai puțin de 53% dintre cei care nu participă la viața bisericii s-au distanțat de biserică după ce o vreme au fost activi în cadrul ei. Aceasta înseamnă că majoritatea celor care nu merg la biserică nu sunt totuși străini de cultura ei. Mai mult de o treime dintre cei intervievați spun că au renunțat să mai frecventeze biserica după ce au trecut prin experiențe dureroase în cadrul acesteia. Aproape 4 din 10 americani care nu mai frecventează serviciile divine ale unei biserici au renunțat din pricina experiențelor negative cu membrii bisericii, reiese din sondajul Barna.

Cu toate acestea, un sondaj al organizației Tearfund, de data aceasta vizând populația Marii Britanii, arată că nu mai puțin de 3 milioane dintre persoanele care nu mai merg la biserică, ar veni totuși dacă ar fi invitate. Cercetătorii Tearfund au evidențiat că factorul personal joacă un rol extrem de important în revenirea la biserică. Invitația din partea unui prieten, sau influența unui membru al famiiei care participă regulat la întâlnirile religioase pot fi convingătoare, la fel ca și necazurile personale, notează cercetătorii Tearfund.

Începând din anul 2004, bisericile din Anglia organizează anual o campanie intitulată „Back to Church Sunday” („Duminica de întors la biserică” t.r. – un joc de cuvinte pornind de la „back to school monday” – lunea în care elevii se întorc la școală după vacanță). Această campanie, prin care membrii activi ai congregațiilor sunt încurajați să își invite prietenii care nu mai vin la biserică, să participe la slujbele religioase dintr-o dumincă anume s-a bucurat de un real succes. În 2009, nu mai puțin de 4650 de biserici s-au implicat în campanie și au reușit să aducă la biserică, în duminica stabilită, aproximativ 80 000 de oameni care în mod obișnuit nu ar fi venit la slujbă. Anul acesta, „Back to Church Sunday” a fost stabilit pentru 26 septembrie.

http://semneletimpului.ro/religie/biserica/ce-ar-trebui-sa-stie-bisericile-despre-cei-care-le-parasesc.html

Lasati un raspuns