Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

UN AN de la MOARTEA DUHOVNICULUI IUSTIN PÂRVU! PROFEŢIA lui ÎNCĂ NE ÎNSPĂIMÂNTĂ!

iustin-parvuÎn urmă cu un an, pe 16 iunie, trecea în nefiinţă părintele Iustin Pârvu. Cel supranumit “apostolul neamului românesc” anunţa, înainte de a muri, că, în doar 12 luni, vin vremuri grele pentru omenire.
Duhovnicul Iustin Pârvu a încetat din viaţă în urmă cu un an, răpus de cancerul la stomac. A fost iubit de toată lumea şi, de-a lungul anilor, i-au trecut pragul copii, bătrâni, tineri, preoţi, monahi şi mulţii alţii, pentru fiecare găsind întotdeauna câte o vorbă bună şi câte un sfat care să le lumineze drumul. Timp de 17 ore pe zi, cu mici pauze, părintele primea pelerini din toate colţurile ţării.Părintele Iustin Pârvu a răbdat chinuri de nedescris în închisorile comuniste de la Aiud, Baia Sprie, Gherla şi Periprava.

Pe 16 iunie se  împlineşte un an de la trecerea în nefiinţă a duhovnicului Iustin Pârvu şi profeţia făcută de el cu doar cinci zile înainte să moară ne înspăimântă. Atunci, părintele prevedea că, în doar 12 luni, peste omenire va veni urgia.

O măicuţă de la mănăstirea Paltin a povestit atunci că înainte de a închide ochii, duhovnicul a avertizat că doar 12 luni va mai fi linişte, după care vremurile vor deveni tulburi.

“L-am întrebat despre o problemă care mă frământa demult, o întrebare pe care până acum m-am ferit să i-o pun în mod tranşant de teama posibilelor reacţii dure – până unde putem merge cu lupta împotriva actualelor cipuri din actele noaste de identitate? Şi l-am întrebat mult mai concret. Relatez întocmai. ‘Părinte, ştiţi problema cardurilor de sănătate, ele nu au intrat încă în vigoare. Dar ele vor fi pe viitor totuşi obligatorii. Vă întreb: ce să facă o mamă care are un copil bolnav în stare critică şi este necesară o intervenţie chirurgicală, pentru că altfel ar muri? Ca să îl opereze va trebui internat, ca să îl interneze, are nevoie de cardul de sănătate cu cip. Ce sa facă mama? Să îşi interneze copilul sau să îl lase să moară?

Părintele, foarte grav, a răspuns, ridicând din mâini în semn a protest: „Nu, să nu îl lase să moară. Eu nu îmi pot asuma această decizie. Nu trebuie ajuns nici la extreme. Acest cip nu e pecetea, nu e lepădare… Dar fiecare să facă după conştiinţa şi puterea lui. Cât puteţi luptaţi împotriva lor cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni… Aici Părintele s-a oprit. Noi am întrebat: „12 luni şi scăpăm de cipuri”? „Nu”, a răspuns Părintele, 12 luni de libertate şi vine urgie’. Cineva a întrebat să explice mai clar, dar părintele nu a mai răspuns.”

Iată ce spunea duhovnicul Iustin Pârvu despre România: “A ajuns românul nostru acum de batjocura Occidentului, cerşetor în toată lumea, dar acesta nu este decât un plan satanic care caută să compromită un popor ortodox ca românii… România nu e valoroasă prin aurul şi alte bogăţii materiale, aşa cum se laudă occidentalii, pentru că astea pier degrabă, ci prin jertfa şi valoarea ei spirituală…

Oricum nu ne vom şterge păcatele până când nu vom trece printr-un val aspru de suferinţă şi prigoană. Şi dacă azi suntem aşa cum suntem, este din cauză că Dumnezeu vrea să ne pregătească neamul ca să se înfăţişeze curat, gata spre Înviere (…)”

Părintele Iustin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 Februarie 1919, a participat ca preot militar pe frontul de răsărit în Al Doilea Război Mondial, apoi a fost întemniţat politic între anii 1948-1964, iar între anii 1966-1975 a fost reprimit în monahism ca vieţuitor al Mănăstirii Secu (jud. Neamţ), iar între 1975-1991 ca vieţuitor al Mănăstirii Bistriţa (jud. Neamţ). În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă (de călugări), iar din anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin (de maici).

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/duhovnic-iustin-parvu-un-an-de-la-moarte-profetia-lui-ne-bantuie-anunta-vremuri-grele-495552.html

Lasati un raspuns