Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

BISERICA ORTODOXA se fereste de acest SUBIECT: Ce MIRACOL se intampla cand preotul “DESCHIDE CARTEA”!

preot-carteaBiserica Ortodoxa se fereste sa vorbeasca despre acest subiect pentru ca aceasta practica este impotriva tuturor canoanelor bisericesti in vigoare.
Faima preotului Petru Budean, din localitatea clujeana Bont, s-a raspandit in toate colturile tarii pentru faptul ca „deschide Cartea” si rezolva miraculos problemele credinciosilor care apeleaza la el.
Cu privire la practica preotului Petru Budean, profesorul conferentiar universitar doctor Stefan Pomian sustine ca este vorba despre o reminiscenta precrestina care se afla in legatura directa cu zodiacul, cu datele personale ale celui caruia i se „deschide Cartea” si cu pozitia astrelor.    ”Mai exista preoti despre care umbla vorba ca se ocupa cu astfel de practici. Deschiderea Cartii nu face parte din ritualul crestin ortodox”, precizeaza profesorul Pomian.

„Ghicitoare” in chirilice

Cand preotul „deschide Cartea” este vorba despre Pravila sau despre Evanghelii.

„Pravila este randuiala dupa care se conduce biserica. De cele mai multe ori, aceasta este tiparita cu litere slavone, dar in romaneste. Omul care apeleaza la astfel de preoti, mai ales daca este bulversat de necazuri, nu pricepe oricum nimic chiar daca se uita in acea carte deschisa de preot”, explica parintele Viorel Bud, de la Catedrala Episcopala din Baia Mare.

Potrivit acestuia, daca preotul care „deschide Cartea” nu detine o Pravila, atunci apeleaza direct la Evanghelii.

„Si Sfintele Evanghelii pot fi tiparite tot cu litere chirilice si, atunci, omul care vrea sa-si afle rezolvari la necazuri crede ca preotul deschide cine stie ce carte. E un pacat mare o asemenea practica”, adauga preotul.

Viorel Bud mai spune si ca exista, intr-adevar, preoti inzestrati cu harul de a citi sufletele oamenilor.

„Acestia nu cauta sa obtina niciodata vreun beneficiu material”, continua parintele Bud.

„In schimb, cei care practica asta cu scopul de a obtine beneficii se joaca cu mintea omului. Ii intreaba data nasterii, cunosc putin zodiac si, toate astea coroborate cu marturisirile credinciosilor, ajung sa le spuna acestora cam ceea ce vor ei sa auda”, incheie parintele Bud.

Pentru aceasta practica, ce nu este conforma cu canoanele Bisericii Ortodoxe, au fost cazuri in care preotii prinsi ca „deschideau Cartea” au fost caterisiti de catre episcop li s-a luat harul de slujire.

„Bineinteles, aceasta decizie o ia comisia de disciplina din cadrul Arhiepiscopiilor”, mai spune preotul Viorel Bud.

http://www.caplimpede.ro/biserica-ortodoxa-se-fereste-de-acest-subiect-ce-miracol-se-intampla-cand-preotul-deschide-cartea/

Lasati un raspuns