Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Episcopia Italiei acordă asistență spirituală și materială deținuților români

episcopie_italaCu ocazia vizitei la Roma, ministrul Robert Cazanciuc s-a întâlnit şi cu episcopul ortodox român al Italiei P.S. Siluan şi cu preoţi români care acordă asistenţă spirituală deţinuţilor români din penitenciarele din Italia. La întîlnirea cu episcopul, din 15 mai, a participat şi ambasadorul României, Dana-Manuela Constantinescu.
Din partea Episcopiei au fost prezenți la întâlnire: Preacuviosul Părinte Arhimandrit Atanasie, Vicar Eparhial, Preacucernicul Părinte Bogdan Petre, Consilier al Departamentului pentru Închisori, Preacucernicul Părinte Gabriel Popescu, Coordonatorul Departamentului Social și Preacucernicul Părinte Ioan Drăgănicea, Consilier al Departamentului pentru Comunicare și Imagine.Printre subiectele discutate a fost evocată situația cetățenilor români încarcerați în penitenciarele din Italia.

De asemenea s-a vorbit despre asistența spirituală și materială pe care Episcopia o oferă deținuților români, despre responsabilitatea cu care preoții capelani își asuma această misiune de multe ori foarte anevoioasă și despre modul în care Ministerul Justiției din România poate sprijini activitatea acestora.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=13570:episcopia-italiei-acord-asisten-spiritual-i-material-deinuilor-romani-&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns