Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica high-tech din Jibou: cădelniță electronică, altar cu telecomandă

biserica-hi-techPreotul Dan Drăgan, care slujește la biserica din Jibou, județul Sălaj, folosește o cădelniță electronică. Acesta spune că astfel va proteja pictura din biserică de fumul negru al cărbunelului, iar enoriașii nu vor mai inhala toxinele.
„Are aici un lăcaş unde se pune tămâia, are un comutator, se apasă pe un buton şi se aprinde un led, semn că funcţionează cădelniţa. Apoi se aprinde o rezistenţă şi punem bobiţa de tămâie. Ajunge numai tămâia”, a explicat preotul Dan Drăgan, pentru citynews.ro.
Cădelnița a fost făcută de un tânăr din Jibou, pasionat de gadeturi. Acesta a combinat elementele unei mașini de jucărie cu telecomandă și a conceput un sistem care să evapore doar tămâia.
„L-am rugat dacă ar putea să facă un sistem cu telecomandă ca să deschidă uşile împărăteşti. Am înţeles că deja lucrează la acest proiect”, a mai spus preotul pentru citynews.ro.

https://ro.stiri.yahoo.com/biserica-hight-tech-din-jibou–c%C4%83delni%C8%9B%C4%83-electronic%C4%83–altar-cu-telecomand%C4%83-061107011.html

Lasati un raspuns