Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Preotul care va face închisoare pentru evaziune: Ioan Poenar, condamnat pentru fraude de cinci milioane de euro

preot-inchisoare-180Preotul hunedorean Ioan Poenar, arestat în prezent într-un dosar de evaziune fiscală, a primit sentinţa într-un alt proces în care a fost acuzat de afaceri ilegale, prin care a produs un prejudiciu de peste 22 de milioane de lei.
Tribunalul Hunedoara a pronunţat sentinţa în dosarul preotului Ioan Poenar, acuzat de evaziune fiscală. Ioan Poenar a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri în valoare totală de peste 22 de milioane de lei.
Ioan Poenar a slujit timp de peste 23 de ani la o biserică din Luncoiu de Jos, localitate învecinată municipiului Brad, însă în paralel a administrat mai multe societăţi profitabile.
În urma afacerilor ilegale cu produse petroliere şi materiale de construcţii, Poenar a produs un prejudiciu estimat iniţial de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la 5,5 milioane de euro.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 1 ianuarie 2007—31 decembrie 2009, inculpatul Poenar Ioan, în calitate de administrator al SC Mior Mixt Impex SRL Brad, SC Agrotranscom Hermes Impex SRL Brad şi SC Distinct Impex SRL Brad, nu a evidenţiat în contabilitatea acestor firme operaţiunile comerciale efectuate, respectiv comercializarea de produse petroliere, utilaje pentru construcţii, uleiuri minerale, anvelope, etc. şi nici veniturile realizate”, transmiteau reprezentanţii DNA.

Preotul a eşuat în politică

Pe parcursul procesului, Ioan Poenar a cerut efectuarea mai multor expertize, motiv pentru care durata procesului s-a prelungit. Între timp, la sfârşitul anului 2012, după 23 de ani de preoţie, a demisionat din funcţia de preot pentru a candida la un post de deputat. Ioan Poenar a candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului România Mare, cu sloganul „Veniţi români să ne cerem dreptul”, însă pentru că nu a avut succesul sperat a fost nevoit să se întoarcă la preoţie, cerându-şi iertare de la eprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Recent, preotul a fost arestat preventiv, într-un alt dosar în care firmele administrate de el şi de partenerii săi de afaceri au fost suspectate de evaziune fiscală, prejudiciul reclamat fiind de circa 14 milioane de euro. Cercetările au fost efectuate de procurorii DNA, iar prejudiciul a fost calculat pentru perioada 2009 – 2012.

https://ro.stiri.yahoo.com/preotul-care-va-face-%C3%AEnchisoare-pentru-evaziune-ioan-165209466.html

Lasati un raspuns