Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

„Prima biserică-moschee-sinagogă din lume”, construită în Berlin

prima-biserica-moscheeAutorităţile din capitala Germaniei cred că vor intra în istoria religiilor prin ridicarea, chiar în centrul Berlinului, a unui lăcaş de cult unde se pot ruga, în acelaşi timp, creştinii, musulmanii şi evreii. Sub acelaşi acoperiş vor fi amenajate o biserică, o moschee şi o sinagogă, iar clericii implicaţi în acest proiect au pus deja trei cărămizi la temelia lăcaşului.
Clădirea, care va avea în centru un turn înalt, înconjurat de trei încăperi cu suprafaţă identică, dar configuraţii diferite, a fost proiectată de arhitectul Wilfried Kuehn, câştigător al unei competiţii organizate în acest scop, relatează bbc.com. Casa de rugăciuni va fi construită în inima Berlinului, în Petriplatz, pe locul unde s-a aflat prima biserică din oraş, care a fost distrusă complet după al Doilea Război Mondial. După ce, acum şase ani, arheologii au scos la lumină rămăşitele unui cimitir arondat bisericii, autortiăţile au hotărât că trebuie să facă ceva pentru a da din nou viaţă acestui loc.

Cu timpul, proiectul a fost extins de la un lăcaş de cult dedicat unei singure religii, către planul actual. Liderii celor trei biserci care vor convieţui aici spun că acesta este primul pas către împăcarea adepţilor celor trei religii monoteiste care au modelat cultura europeană. Organizatorii strâng în prezent bani pentru a putea pune în aplicare ideile arhitectului.

https://ro.stiri.yahoo.com/%E2%80%9Eprima-biseric%C4%83-moschee-sinagog%C4%83-din-lume%E2%80%9D–construit%C4%83-%C3%AEn-berlin-075735289.html

Lasati un raspuns