Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Bărbat declarat bolnav psihic pentru că nu crede în Dumnezeu

barbat-bolnavUn bărbat din Nigeria, în vârstă de 29 de ani, a fost internat cu forţa într-un spital de boli mintale din statul Kano, după ce a spus că nu crede în divinitatea supremă, susţin reprezentanţii unei asociaţii umaniste din ţara africană. Potrivit activiştilor International Humanist and Ethical Union (IHEU), citaţi de bbc.com, tânărului i-au fost administrate medicamente fără voia sa, de către propria familie, în ciuda faptului că un medic îl declarase sănătos.
Mubarak Bala, absolvent al unei facultăţi de inginerie chimică, s-a născut într-o familie adeptă a religiei musulmane. După ce le-a declarat că, personal, nu crede în existenţa unei divinităţi supreme, rudele l-au dus la doctor. Pentru că medicul le-a spus că tânărul nu suferă de nico afecţiune, familia a dorit să ceară şi o a doua părere. De data aceasta, specialistul a spus că ateismul lui Mubarak este un efect secundar al unei tulburări de personalitate.

În acest context, bărbatul a ajuns să fie internat cu forţa şi tratat într-un institut de boli mintale. În spital, el a reuşit să facă rost de un telefon mobil şi să contacteze activiştii IHEU. Purtătorul de cuvânt al asociaţiei, Bob Churchill, a declarat că, în prezent, se caută un avocat dispus să îl ajute pe Mubarak Bala, dar că tânărul ar trebui externat cât mai curând posibil, întrucât starea sa de sănătate se deteriorează pe zi ce trece.

https://ro.stiri.yahoo.com/b%C4%83rbat-declarat-bolnav-psihic-pentru-c%C4%83-nu-crede-%C3%AEn-dumnezeu-103504331.html

Lasati un raspuns