Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum a devenit Arhiepiscopia Clujului jucător pe piața de capital

arhiepiscopia-clujArhiepiscopia Clujului a cumpărat acţiuni la Electrica.  Banii necesari investiției au provenit din vânzarea unei părți din titlurile pe care Arhiepiscopia Clujului  le deţinea la Fondul Proprietatea (FP).
Arhiepiscopia a primit titlurilor FP ca despăgubire pentru clădirile şi terenurile luate abuziv în perioada comunistă.
Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a declarat pentru mediafax.ro că numărul de acţiuni cumpărate la Electrica şi suma aferentă sunt “confidenţiale”.“Considerăm că este o companie viabilă, care probabil va aduce un randament mai mare decât ceea ce aduc în prezent acţiunile Fondului Proprietatea. Arhiepiscopia Clujului a apelat la o societate de brokeraj care a efectuat operaţiunile pe bursă. Numărul de acţiuni cumpărate şi suma sunt confidenţiale”, a afirmat consilierul economici, citat de mediafax.ro.

În ceea ce privește motivul pentru care Arhipiscopia a ales această investiție, Sorin Câlea a spus că s-a optat pentru acţiuni Electrica, pe de-o parte, pentru împărţirea riscului în mai multe locuri şi, pe de altă parte, pentru susţinerea unor proiecte sociale.

Proiectele sociale ale Arhiepiscopiei constau în construcția unui centru misionar în Cluj-Napoca, continuarea lucrărilor la campusul studenţesc, unde se plănuiește construcția a două cămine, înființarea a trei centre de tineret și un cămin pentru vârstnici.

https://ro.stiri.yahoo.com/cum-a-devenit-arhiepiscopia-clujului-juc%C4%83tor-pe-pia%C8%9Ba-de-capital-054352207.html

Lasati un raspuns