Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Misterul preotului care nu apare in fotografii

preotIn satul Bont, de langa Gherla, exista un preot care “deschidea Cartea”, o practica interzisa de Biserica Ortodoxa. In jurul orei patru, credinciosi din toate colturile tarii se adunau la biserica din sat, pentru a incerca sa gaseasca rezolvari miraculoase la problemele lor, cu ajutorul parintelui. Ocolind intrarea principala, credinciosii intrau pe usa laterala in biserica. Intr-o zi s-a intamplat ca un ziarist sa se duca acolo, pentru a se alege cu un reportaj de senzatie. Dupa ce a asteptat la rand, a reusit, in sfarsit, si el, sa intre in biserica.
Acolo a fost socat de intunericul aproape sinistru, incaperea fiind luminata doar de o singura lumanare amplasata pe masa de langa preot. Desi reporterul nu a apucat sa spuna cine este si ce cauta, a fost intrebat daca avea reportofonul pornit. El raspunse ca nu, dupa care explica sincer motivul vizitei: o mica relatare pentru ziarul la care lucra. In acel moment, preotul se schimba la fata, incepu sa tipe, sa ameninte si sa blesteme, scrie formula-as.ro.

Printre amenintari, reporterul a recunoscut cateva lucruri care il priveau personal si pe care preotul nu ar fi avut de unde sa le stie. Socat, a iesit din biserica si s-a intors in masina, unde il astepta un coleg fotograf. Cei doi s-au hotarat sa astepte pana cand preotul avea sa iasa din biserica pentru a face cateva poze, pe care sa le publice in ziar, dupa care s-au urcat in masina si au plecat. Putin mai incolo, cand cei doi au oprit masina si au privit pozele, au avut o mare surpriza: toate cliseele in care ar fi trebuit sa apara preotul erau complet albe. Pelicula nu inregistrase nimic.

http://cultural.bzi.ro/misterul-preotului-care-nu-apare-in-fotografii-8719

Lasati un raspuns