Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

PREMIERĂ. Biserica Anglicană a decis să accepte episcopi FEMEI

episcopi-femeiSinodul General a aprobat, cu o majoritate de voturi de două-treimni, legislația prin care se va introduce această schimbare.
Votul anterior a avut loc în 2012 și a fost susținut de Camera Episcopilor și a Clerului, dar inițiativa a fost blocată atunci de membrii de rând, tradiționaliști.
Arhiepiscopul de York a cerut ca rezultatele să fie întâmpinae cu „reținere și sensibilitate”, dar anunțul a fost primit cu aplauze, precizează sursa citată.
Decizia vine după secole de tradiție a bisericii, care a fost extrem de divizată din această cauză și după 20 de ani de când femeilor li s-a permis să devină preoți.Votul a venit la finalul a cinci ore de dezbateri, la Universitatea din York. Moțiunea s-a bucurat de susținerea Arhiepiscopului de Cantebury, Justin Welby, și de premierul britanic David Cameron.

În Camera Laicilor, s-au înregistrat 152 de voturi pentru, 45 împotrivă și cinci abțineri; în camera Episcopilor au fost 37 de voturi pentru, două împotrivă și o abținere, iar în Camera Clerului au votat 162 pentru, 25 contra și patru abțineri.

http://www.directproprietar.ro/PREMIER–Biserica-Anglican-a-decis-s-accepte-episcopi-FEMEI

Lasati un raspuns