Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sărbătoare pentru românii ortodocşi din Istanbul

slujba_istambulPotrivit tradiţiei consacrate, în ziua de 26 iulie, creştinii ortodocşi români şi fraţii lor întru credinţă din Istanbul s-au întrunit în centrul metropolei de pe Bosfor, pentru a o sărbători pe Sfănta Muceniţă Paraschevi – tămăduitoarea de boli oculare, informează Ziarul Lumina. Sfânta Liturghie a fost săvârşită în Biserica „Sfânta Muceniţă Paraschevi”-Pikridion, un frumos şi vechi locaş bizantin, ctitorit de Sfântul Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, în anul 1692, acrie www.basilica.ro. Preluta de Romanian Global News.
Acest moment a fost încununat de prezenţa Sanctităţii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic.La acest moment de înalte trăiri duhovniceşti au fost prezenţi Excelenţa Sa Radu Onofrei, Ambasadorul României în Turcia, şi reprezentanţi ai Consulatului General al României în Istanbul.

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, a fost însoţit de domnul Nicolaos Mathioudakis, consul general al Greciei în Istanbul. La slujba Sfintei Liturghii au participat atât credincioşi din cadrul comunităţii române din Istanbul, cât şi fraţi întru credinţă care aparţin altor comunităţi creştin-ortodoxe din Istanbul. Slujba Sfintei Liturghii a fost mixtă, săvârşindu-se în limba greacă şi în limba română, deopotrivă.

După Sfânta Liturghie, în trapeza Comunităţii Ortodoxe Române au continuat evenimentele dedicate hramului, ocazie cu care Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, s-a adresat celor prezenţi, subliniind semnificaţia sărbătorii, evocându-i pe Sfinţii Martiri Brâncoveni, ctitorii bisericii. De asemenea, a adresat salutări Preafericirii Sale, Părintelui Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=14278:srbtoare-pentru-romanii-ortodoci-din-istanbul&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns