Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

A FOST una dintre cele MAI FRUMOASE ACTRIŢE din ROMÂNIA, dar nu o mai VEDEM NICĂIERI! MARIANA BURUIANĂ, ARTISTA care a ALES CALEA LUI HRISTOS!

buruiana_bMariana Buruiană a fost una dintre cele mai sensibile şi diafane apariţii de pe scena artistica românescă. Talentata actriţă a rămas în inimile spectatorilor graţie rolurilor din piese de teatru şi filme de succes, însă astăzi vedeta stă departe de lumina reflectoarelor, alegând să-şi dedice viaţa credinţei.
Mariana Buruiană este unul dintre numele care au făcut istorie pe scena artistică românească. O apariţie angelică, cu un chip diafan şi cu o sensibilitate aparte, actriţa a cucerit inimile spectatorilor cu numeroasele roluri pe care le-a interpretat în spectacole de teatru şi în filme celebre.
Din păcate, marea artistă, în vârstă de 59 de ani, este astăzi departe de lumina reflectoarelor, alegând calea credinţei.A renunţat la cariera de succes pe care o avea în primii ani de după ’90. Nu s-a călugărit, dar a ales să se apropie de Dumnezeu pe calea rugăciunii, a smereniei şi a iertării.

Mariana Buruiană s-a născut pe 11 iulie 1955, la Arad. A absolvit IATC, secţia actorie, în anul 1978. A jucat la teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, iar din anul 1981 s-a transferat prin concurs la Teatrul Lucia Stuza Bulandra din Bucureşti, de unde a demisionat în anul 1995.

A jucat în numeroase piese de teatru, pe scenă şi la televiziune, alături de alte mari nume ale scenei artistice româneşti. Printre filmele în care a apărut se numără: “Drumeţ în calea lupilor”, “Patima”, “Figuranţii”, “Să mori din dragoste de viaţă” şi “Domnişoara Christina”.

Este divorţată şi are un copil. După ce s-a retras din lumina reflectoarelor, a scris două cărţi – “Taina mărturisirii” şi “Comorile Dharmei”. A făcut traduceri pentru o editură şi a fost asistent universitar la o instituţie particulară de învăţământ, unde a predat tehnica vorbirii.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/una-dintre-cele-mai-diafane-actrite-din-romania-nu-o-vedem-mariana-buruiana-calea-lui-hristos-501818.html

Lasati un raspuns