Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Tranziția genului și transcenderea genului

hierotheos_vlachos Când oamenii nu știu și nu pot deveni îngeri în Hristos, atunci, în nebunia lor, devin voluntar o persoană de gen nedeterminat, și chiar mai rău decât atât, pentru că până și la animale genul este determinat.
Până acum erau cunoscute două genuri, masculin și feminin, sau bărbat și femeie. Mai existau de asemenea și cei care se abăteau de la acestea din diferite motive, de obicei din cauza patimilor care îi robeau. Însă recent, a apărut un alt tip de persoana de un al treilea gen, precum a fost numită de către instanțe, după mai mulți ani de încercări ale acestor oameni de gen nedeterminat sau al treilea gen.Cineva pe nume Norrie May-Welby, născut în Scoția ca bărbat, a mers în Australia unde a fost supus unei operații de schimbare de sex pentru a deveni femeie. Considerând că nu se va simți confortabil nici ca o persoană de sex feminin a decis să întrerupă tratamentul hormonal și să facă o altă operație pentru a înceta să mai fie o persoană de gen predeterminat. După toate acestea, a început o luptă îndelungată pentru a fi recunoscut legal ca o persoană de gen nedeterminat.

Miercuri, pe 2 aprilie 2014, Curtea Supremă din Australia a decis că statul New South Wales trebuie să recunoască existența celui de-al treilea gen, adică nedeterminat, de care aparține Norrie May- Welby. Astfel s-a născut o persoană de gen nedeterminat (sex nespecificat), care nu este nici bărbat nici femeie.

Este uimitor până unde poate ajunge o persoană, care este frustrată de orice și vrea să încerce experiențe și situații noi. Sunt mulți cei care, invocând drepturile omului, sunt gata să accepte și să adopte o astfel de mentalitate. Dar dacă începem să acceptăm drepturile omului fără restricțiile necesare, atunci se va ajunge la o catastrofă socială.

Filosofia existențială spune în legătură cu libertatea, că cea mai mare problemă cu ceea ce primim de la viață, este că nu avem dreptul sau posibilitatea de a ne alege genul, ci ne este dat fără a ne permite să-l alegem. Ei bine, acum acest drept personal a fost extins și este chiar recunoscut de Stat. Însă, încotro se poate îndrepta o societate care gândește astfel?

Dualitatea genului, masculin și feminin, ne-a fost lăsată și ca o funcție biologică. Dumnezeu a creat oamenii ca bărbat și femeie iar în acest fel aceștia s-au dezvoltat ca societate, iar rasa umană s-a înmulțit. Din păcate, din cauza mai multor factori, există astăzi în societate un fel de mutație genetică, omul fiind parte din această problemă.

Cu toate acestea, în Biserică, avem capacitatea de a transcende ceea ce am primit din naștere, prin viața în Hristos. Sfântul Maxim Mărturisitorul, identificând cele cinci diviziuni (și anume creat și necreat, mental și sensibil, cerul și pământul, raiul și lumea, bărbat și femeie), scrie că trăind în Hristos începem să transcendem diviziunea dintre bărbat și femeie și începem să depășim toate diviziunile. Sfinții Bisericii trăiesc într-o stare angelică, precum este scris în troparul cu îngerii din ceruri să prăznuim. Ei devin îngeri în cer, potrivit cuvintelor lui Hristos, ci sunt (după Înviere) ca îngerii lui Dumnezeu în cer (Mat. 22, 30).

Când oamenii nu știu și nu pot deveni îngeri în Hristos, atunci, în nebunia lor devin voluntar o persoană de gen nedeterminat, și chiar mai rău decât atât, pentru că până și la animale genul este determinat.

http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/reflectii/tranzitia-genului-transcenderea-genului

Lasati un raspuns