Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biblioteca Parohiei Sfântul Efrem cel Nou din Torrente – Spania

bibliotecaIncepand cu luna aprilie a anului 2014, în Parohia „Sfântul Efrem cel Nou” – Torrent din Spania s-a pus bazele bibliotecii parohiale. Biblioteca detine la ora actuala aproape 1000 de titluri, precum și reviste de teologie si cultura romaneasca, a precizat Pr. Vasile Pop pentru basilica.ro, preluată de Romanian Global News.
Pe langa cartile de teologie se mai gasesc si carti de literatura romaneasca si universala, dictionare, enciclopedii, colectii pentru copiii scolii parohiale, mai multe editii ale Sfintei Scripturi, Filocalia etc. Totodată, biblioteca mai detine si un fond electronic de carte stocat in 200 GB, insumand 12300 de carti, articole, studii, planse, enciplopedii, etc., in format PDF, WORD, DOCX, DOC etc.Biblioteca parohiala vine sa intampine setea de cunoastere a credinciosilor dornici sa dobandeasca folosul duhovnicesc din invataturile Sfintilor Parinti, dar si sa faca vie cultura traditionala romaneasca. Cartile bibliotecii servesc si copiilor din scoala parohiala, infiintata in 2013, ajutandu-i sa cunoasca autorii romani si operele consacrate ale acestora.

Cartile stranse pana acum provin: o parte din biblioteca personala a preotului paroh, alta parte au fost cumparate, iar altele din diverse contracte de sponsorizare acordate de anumite edituri si anticariate. Cartile pot fi imprumutate de catre credinciosi pe baza inscrierii in Registrul Cititorilor. Fondul de carte se imbogateste lunar cu noi carti, reviste, materiale etc.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=14317:biblioteca-parohiei-sfantul-efrem-cel-nou-din-torrente–spania-&catid=52:asociatii–ambasade&Itemid=73

Lasati un raspuns