Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cruciada măicuţelor din Prislop împotriva micilor. Comercianţi alungaţi de la mănăstirea părintelui Arsenie Boca

prislopComercianţii au fost alungaţi din preajma Mănăstirii Prislop, după ce măicuţele din lăcaşul de cult în cimitirul căruia a fost înmormântat părintele Arsenie Boca s-au supărat pe cei care au vândut mici şi bere în zilele de post.
Zeci de comercianţi care îşi instalaseră, unii de ani buni, tonetele, chioşcurile şi tarabele în imediata apropiere a Mănăstirii Prislop au fost alungaţi din locurile pe care le închiriaseră în zonă. Oamenii au fost nevoiţi să plece din faţa mănăstirii unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, după ce măicuţele s-au plâns autorităţilor.„Măicuţele de la Mănăstirea Prislop au sesizat faptul că la unele tarabe, oamenii au vândut mici şi chiar bere şi nu este potrivit să facă acest lucru în preajma mănăstirii. De asemenea, ne-au reclamat faptul că unii dintre cei care făceau comerţ cu mici, virşli, grătare, bere au făcut-o de exemplu în Vinerea Mare şi în zilele de post. Un alt motiv a fost că accesul în zonă este îngreunat din cauza celor care au tarabele pe marginea drumului şi încurcă traficul rutier”, a relatat primarul oraşului Haţeg, Marcel Goia.

Primăria a răspuns solicitărilor măicuţelor, astfel că oamenii nu au mai fost lăsaţi să îşi vândă mărfurile în preajma mănăstirii, indeiferent de ce comercializau. Unii s-au opus măsurilor luate de autorităţile locale, astfel că pentru evacuarea lor a fost necesară prezenţa jandarmilor.

Măicuţele, supărate pe comercianţi

La câteva zile după ce a fost evacuat din faţa parcării mănăstirii părintelui Arsenie Boca, unde vindea langoşi şi gogoşi, Eugen Para şi-a instalat mini rulota în faţa casei sale din Silvaşu de Sus, la patru kilometri de mănăstire. Prin faţa plăcintăriei trec zilnic câteva sute de maşini şi autocare cu care pelerinii se îndreaptă spre lăcaşul de cult. Dar vremurile în care oamenii stăteau la coadă la gogoşi par să fi apus pentru că şoferii îşi găsesc cu greu loc de parcare pe marginea străduţei care străbate satul şi trece prin faţa tonetei.

„Încercăm să o luăm de la început cu vânzarea langoşilor, deşi nu ne-a fost deloc uşor să plecăm din apropierea mănăstirii. A trebuit să o facem după ce măicuţele s-au plâns de cei care vindeau mici şi grătare în zonă. Acesta ar fi fost motivul pentru care toţi comercianţii au trebuit să plece, inclusiv noi, care vindeam langoşi. Pe de altă parte, ni s-a spus că încurcăm traficul şi că putem închiria o parcelă mai sus, cam la un kilometru de mănăstire. Dar nu am acceptat şi m-am mutat aici”, a povestit Eugen.

Citeste mai mult: http://adevarul.ro/locale/hunedoara/cruciada-maicutelor-prislop-micilor-comercianti-alungati-manastirea-parintelui-arsenie-boca-1_53e25bec0d133766a80ff45d/index.html

Lasati un raspuns