Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum răspunde Iohannis la campania lui Ponta „Mândru că sunt român ortodox”

ponta-iohannisFolosirea religiei candidaţilor la prezidenţiale în campania electorală este considerată de Klaus Iohannis drept o încercare penibilă de atac la care nu doreşte să răspundă.
”Nu voi face declaraţii legate de religie în campania electorală, fiindcă nu mi se pare corect. Una peste alta sau mai ales pentru că România este un stat laic, dacă îmi permiteţi să ne amintim împreună că nu întâmplător în Constituţie au apărut articole precum cel legat de egalitatea în drepturi, indiferent de religie, etnie”, a declarat Iohannis după ce din tabăra PSD au început să fie lansate diferite atacuri privind religia sa.Pe scena Consiliul Naţional de la Craiova, unde şi-a lansat candidatura la prezidenţiale, Victor Ponta a spus: ”Nu vreau să mă acuze nimeni sau să spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea”, făcând indirect referire la Iohannis, care este luteran.

Iohannis a marşat în schimb pe ideea că în Europa s-au dus războaie de sute de ani pentru ca în Constituţiile modern să apară egalitatea în drepturi.

”Ar fi păcat dacă ar veni nişte tineri politicieni care nu au citit aceste lucruri şi consider că şi ce dacă scrie aceste lucruri în Constituţie, putem să declarăm orice pentru că este campanie electorală. Nu putem să declarăm orice”, l-a atacat voalat Iohannis pe Ponta.

Liderul PNL a adăugat că tema religioasă trebuie să fie un ”punct neutru” în campania electorală.

http://www.directproprietar.ro/Cum-rspunde-Iohannis-la-campania-lui-Ponta-Mndru-c-sunt-romn-ortodox

Lasati un raspuns