Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Cand ti-oi trasni una acum!” Arhiepiscopul Dunarii de Jos, enervat de un barbat care dadea din coate ca sa ajunga in fata

parinteleZile de pelerinaj la Galati, unde sute de credinciosi au infruntat canicula, pentru a se ruga la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa de la manastirea Adam, in postul Sfintei Marii.
Tineri si batrani au asteptat la rand si, ca aproape de fiecare data, au fost si unii care s-au grabit sa dea din coate. Marti, imbulzeala a fost atat de mare, incat, in inghesuiala, un barbat a reusit sa-l infurie chiar pe Arhiepiscopul Dunarii de Jos, Casian. Inalt Preasfintia Sa, nervos, l-a certat pe acesta: “Cand ti-oi trasni una acum! Esti batran!”Arhiepiscopul s-a enervat de-a dreptul cand a vazut cum batranul intra in fata copiilor, pe care ii chemase sa se inchine primii la icoana facatoare de minuni. A trecut repede, insa, peste moment si a continuat slujba. Cei care au infruntat cu mai multa rabdare caldura dogoritoare au fost credinciosii mai in varsta. Cu totii au spus ca nu puteau rata ocazia de a se inchina la icoana care vine la ei atat de rar.

In fiecare an, in perioada postului Sfintei Marii, icoana este purtata prin toata eparhia Dunarii de Jos. Miercuri, de sarbatoarea Schimbarii la Fata, icoana ramane tot la Galati, unde sunt asteptati si mai multi credinciosi. Apoi, va fi dusa pe la mai multe manastiri si biserici din judet.

“Pana in 14 august viziteaza circa 100 de comunitati parohiale si manastiresti, incepand din nordul judetului, pe Valea Prutului, pana la Dunare, in Campia Covurluiului, pana la Tecuci si inapoi, de Prazniul Adormirii, la Sfanta Manastire de la Adam”, explica IPS Casian Craciun, Arhiepiscop al Dunarii de Jos .

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane spun ca icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Adam ar fi fost pictata chiar de Apostolul Evanghelist Luca. Spre sfarsitul secolului al XVII-lea, cand turcii au incendiat manastirea, chipul sfant a fost salvat in mod miraculos, chiar daca biserica a fost mistuita de flacari.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cand-ti-oi-trasni-una-acum-arhiepiscopul-dunarii-de-jos-enervat-de-un-barbat-care-dadea-din-coate-sa-ajunga-in-fata.html

Lasati un raspuns