Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sondaj online: Jumătate dintre români consideră importantă religia viitorului președinte al României

ponta-iohannisPotrivit sondajului lansat acum cinci zile, 58,22% dintre repondenți au precizat că pentru ei contează religia viitorului președinte, în timp ce 39,81% au precizat că acest lucru nu contează în preferințele lor electorale pentru Palatul Cotroceni.
Sondajul online a fost lansat în contextul în care promovarea candidaţilor pentru funcţia de la Cotroceni a intrat în linie dreaptă, iar una dintre liniile de profil prezidenţial care au fost aduse în discuţie în spaţiul public în ultima perioadă a ţinut de religia pe care o va avea viitorul preşedinte.
Astfel, se pare că pentru mare parte din electoratul român faptul că liberalul Klaus Iohannis este de religie luterană va avea un cuvânt greu de spus.

Discuția privind religia prezidențiabililor a pornit de la un discurs al premierului Victor Ponta, de la sfârșitul lunii iulie.  “Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea”, a declarat premierul Ponta.

În replică, Iohannis a ripostat dur, precizând că prin invocarea religiei sale “este o încercare penibilă de atac de campanie”.

http://www.directproprietar.ro/Sondaj-online-Jumtate-dintre-romni-consider-important-religia-viitorului-preedinte-al-Romniei

Lasati un raspuns