Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Locurile de veci, în era informatizării. CIMITIRELE din Iaşi se vor MUTA pe ONLINE

cimitir-iasi Cimitirile din Iaşi vor fi conectate la internet. Aceasta este decizia municipalităţii şi va fi pusă în practică până la sfârşitul acestui an.
Conducerea societăţii care administrează principalele cinci cimitire din Iaşi a demarat deja un proiect pentru crearea unei baze de date comune pentru cimitire. Baza electronică ar urma să afişeze şi amplasarea şi inventarul monumentelor istorice din fiecare cimitir, a operelor de arhitectură şi a personalităţilor.
De asemenea utilizatorii vor avea acces printr-un cont şi pot vizualiza locul cumpărat sau concesionat, plăţile pe care le are de făcut şi lucrările de întreţinere.„Vrem să facem o situaţie clară pe partea de cimitire. Toate încărcate într-o bază comună care să poată fi accesată de toţi utilizatorii. De exemplu, la cimitirul Eternitate nu există o bază de date clară cu fiecare loc, parcelă, concesionarul, înhumatul şi tot istoricul locului”, a declarat Laurenţiu Ivan, noul director al societăţii Servicii Publice, potrivit ziaruldeiaşi.ro.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cimitire-iasi-conectate-la-internet-504480.html

Lasati un raspuns