Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ CE MORI? Un doctor susţine CĂ A AFLAT ADEVĂRUL

viata_dupa_moarte Experiențele de viață după moarte au devenit atât de obișnuite încât aproape că sunt considerate clișee. Un pacient a cărui viață atârnă de un fir de ață, este “transportat” printr-un tunel de lumină, se întâlnește cu cineva (îngeri, Dumnezeu, părinți etc.) care îi spune că trebuie să se întoarcă pe pământ.
Acest scenariu nu este deloc un clișeu pentru doctorul Jeffrey Long care a studiat aproximativ 1.300 de experiențe de viață de după moarte, a pacienţilor care şi-au revenit în simţiri, și pe care le-a publicat în cartea €”Dovezi ale existenței Lumii de dincolo: Știința experiențelor de viață după moarte”, potrivit sfatulparintilor.ro.
Potrivit cărții lui Long, indiferent de vârstă și de nivelul intelectual, oamenii trăiesc aproximativ același scenariu de viață de după moarte.Printre experiențele menționate în cartea lui Long, se număra și cea a a psihologului Mary Joe Rapini. În virtutea meseriei sale, Rapini a lucrat cu foarte mulți pacienți aflați în stadii terminale de cancer care i-au povestit mai multe episoade de viață de după moarte. Ea a pus de multe ori aceste povestiri pe seamă tratamentelor medicale puternice pe care acești oameni le primeau. În aprilie, 2003, însă, Rapini a experimentat ea însăși un astfel de episod, în urmă unui anevrism. «Îi vedeam pe medici agitându-se în jurul meu, înfigând tot felul de lucruri în mine, apoi l-au sunat pe soțul meu. Când m-am uitat în sus, am văzut această lumina puternică. Nu era că orice lumina obișnuită. Era cu totul diferită. Era luminiscentă. Și creștea din ce în ce mai mare. Mă tot uităm mirată la ea întrebându-mă “€œCe e asta?”. Apoi a crescut atât de mare, încât m-a înghițit și m-am trezit în acest tunel, care m-a dus în această frumoasă încăpere. Dumnezeu mă ținea în brațe, și mi-a spus: “Mary Jo, tu nu poți rămâne aici!”. Dar eu voiam să rămân, așa că am protestat. “Nu pot rămâne?! De ce?”. Și am început să enumăr toate motivele pentru care ar fi trebuit să rămân. Și atunci mi-a spus: “Ai iubit vreodată în viață ta pe cineva, așa cum te-ai simțit tu iubită aici?”. Și am răspuns: “Bineinteles că nu. Este imposibil. Eu sunt om!”. Și atunci mi-a spus: “Poti mai mult decât atât!”».

Deși unii pot spune că experianţa trăită de Rapini poate fi o reinterpretare a poveștilor pe care le-a tot auzit de-a lungul carierei sale, Jeffrey Long spune că aceste experiențe sunt aproximativ la fel atât pentru cei care au cunoștințe despre experiențe de viață de după moarte, cât și pentru cei care n-au discutat în viață lor despre un asemenea subiect. Am și mărturiile unor copii mai mici de 5 ani care au experimentat astfel de situații și care sunt aproape identice cu ale unor copii mai mari și cu ale adulților. Nu contează nivelul intelectual la care ajunge o persoană, experiențele vieții de după moarte sunt aproape identice”, a explicat Long. De asemenea, Long spune că și persoane nevăzătoare din naștere au descris scene asemănătoare cu persoanele văzătoare.

Potrivit lui Longa, experiențele de viață după moarte au câteva caracterisitici comune: lumina puternică, simțuri ddezvoltate, reunirea cu rudele decedate şi schimbarea pentru totdeauna a omului care a revenit la viaţă.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/viata-dupa-moartea-ce-sa-intampla-dupa-ce-mori-un-doctor-sustine-ca-aflat-adevarul-503817.html

Lasati un raspuns