Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Părintele Boian Alexandrovic a participat la hramul parohiei româneşti din Winterthur – Elveţia

bojan_ElvetiaOraşul Elvetian Winterthur are o singură parohie ortodoxă care jurisdicţional ţine de Biserica Ortodoxă Română – Mitropolia Europei Occidentale şi Meridionale. Această parohie a sărbătorit hramul ea unind pe români din mai multe ţări, Valea Timocului şi Moravei, Banatul Sârbesc – Serbia şi Romania.
Initiativa de infintarea a ei a pornit de la dl. Novica Vanuca, un mare roman din Serbia, care de multi ani, impreuna cu familia lui este activ in viata Bisericii Ortodoxe Române din Serbia de Răsărit si Elvetia.Cu ocazia hramului, acest an a fost invitat si Prot. Boian Aleksandrovic, Protopop al “Daciei Ripensis” și Vicar al Timocului care a slujit Sf. Liturghie cu binecuvântarea Inalt Preasfintitului Părintele Mitropolit Iosif, impreuna cu Pr. Sebastian Stoian, preot paroh si diaconul Mihail din Santgalen.

“Vizita Parintelui Boian la Winterthur a fost o mare bucurie si incurajare pentru noi aici si numarul credinciosilor vorbeste mult, suntem tot mai multi…” a spus Novica Vanuca, presedintele Consiliului Parohial.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=14570:printele-boian-alexandrovic-a-participat-la-hramul-parohiei-romaneti-din-winterthur–elveia-&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns