Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Momentul începerii lucrărilor de construcţie la Aşezământul bisericesc din München se apropie. Suntem chemaţi să-l pregătim împreună

sofianEpiscopul-vicar Sofian Braşoveanul a transmis o scrisoare publică referitoare la proiectul Aşezământului Bisericesc din München. Se găsesc detalii despre modul cum s-a realizat finanţarea terenului (respectiv listele donatorilor), cât şi despre pregătirea lucrărilor de construcţie, aflată în plină desfăşurare. Pentru realizarea proiectului este nevoie totuşi de o susţinere cât mai largă. Se dezvoltă un proiect foarte frumos pe care românii din Germania vor fi mândri că l-au realizat.

Stimaţi enoriaşi, prieteni, donatori şi susţinători ai demersului nostru de a construi un Aşezământ bisericesc în oraşul München,

Fraţi şi surori în Hristos,

La 22 octombrie 2013 am semnat actul de cumpărare a terenului destinat construirii Aşezământului nostru bisericesc. Costurile totale pentru achiziţionarea acestuia au însumat 1.240.000,00 Euro. Modul în care donaţiile au fost repartizate pentru cumpărarea fiecărui metru pătrat de teren poate fi vizualizat pe pagina web dedicată: http://spenden.cbrom.de/. Stadiul prezentat pe harta interactivă este cel de la 1 martie 2013, dată la care s-a completat suma necesară achitării terenului şi a taxelor aferente. Donatorii care au rezervat ulterior acestei date metri pătraţi de teren şi i-au achitat au fost înregistraţi pentru finanţarea cărămizilor pentru construcţie. Menţionăm de asemenea că, deşi între timp conceptul arhitectural al ansamblului s-a modificat, harta interactivă cu prezentarea donaţiilor pentru teren va rămâne cu vechea formă a proiectului, după cum a fost realizată iniţial.

Recunoştinţă şi preţuire tuturor donatorilor terenului

Îi mulţumim lui Dumnezeu şi Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost alături în efortul de cumpărare a terenului pe care se va construi acest Aşezământ bisericesc din München. Cu prilejul serbării festive a hramului nostru din acest an, la care Vă invităm să participaţi, toţi aceia care au donat cel puţin o unitate de teren (10 metri pătraţi) vor primi, ca semn al recunoştinţei şi preţuirii noastre, o distincţie din partea Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. Aceştia, cât şi toţi cei care au donat cel puţin un metru pătrat (440 Euro), vor fi socotiţi în rândul ctitorilor aşezământului bisericesc şi vor fi pomeniţi ca atare cât timp va dăinui mănăstirea pe care o vom ridica împreună.

Dezvoltarea planurilor arhitecturale

Pe parcursul ultimelor 6 luni s-a reuşit dezvoltarea formei finale a planurilor arhitecturale, fapt care a presupus schimbări ale întregului ansamblu. Lucrarea a fost încredinţată unei echipe de arhitecţi condusă de dl. arhit. Şerban Sturdza, care a proiectat un ansamblu mănăstiresc deosebit de frumos. Planul bisericii este de cruce greacă înscrisă, celelalte clădiri formând împreună cu ea un ansamblu arhitectural caracteristic tradiţiei mănăstirilor noastre ortodoxe româneşti. Imagini cu stadiul actual al proiectării puteţi vedea pe pagina CBROM la: http://www.cbrom.de/ro/noile-planuri-arhitecturale-ale-asezamantului-bisericesc. Dezvoltarea planurilor urmează a fi încheiată la sfârşitul lunii octombrie, ulterior ele vor fi înaintate spre a se obţine aprobarea de construcţie, care estimăm să înceapă în lunile mai-iunie 2015.

Pregătirea bazei financiare pentru începerea construcţiei

Colectarea sumei necesare pentru cumpărarea terenului este o realizare care ne bucură şi ne dă încrederea că vom putea duce la bun sfârşit întregul proiect. Momentan avem disponibili pentru construcţie 260.000,00 Euro. Ca să putem începe fără pericol de întreruperi lucrările de construcţie este necesar să luăm un credit bancar consistent. Pentru a putea obţine (şi ulterior returna) acest credit este nevoie să avem pe contul proiectului un număr cât mai mare de intrări lunare programate (Dauerauftrag sau SEPA-Lastschriftverfahren).

În vederea facilitării donaţiilor, vom împărţi volumul întregului aşezământ, care urmează a fi construit, în unităţi de câte 10 cărămizi, fiecare a câte 440 Euro. Deci o unitate de 10 cărămizi va costa 4.400 Euro, la fel ca şi o unitate de 10 metri pătraţi de teren. Astfel, fiecare va putea dona după puteri una sau mai multe cărămizi – sau unităţi de cărămizi – pentru acest Aşezământ bisericesc.

Pe toţi cei care apreciaţi că veţi putea prelua finanţarea uneia sau mai multor cărămizi, Vă rugăm, pe cât posibil, să faceţi acest lucru în forma de plăţi lunare programate (Dauerauftrag sau SEPA-Lastschriftverfahren); acest sistem ne este de absolută necesitate pentru creditarea din partea băncii.

Celor care aveţi deja o contribuţie lunară programată Vă mulţumim pentru susţinerea şi încrederea acordate. De asemenea V-am ruga să apreciaţi dacă ar fi posibilă o minimă creştere (5-10 Euro) a sumei lunare transferate. Am putut vedea cu toţii la finanţarea terenului că puţinul fiecăruia are importanţă mare în realizarea întregului.

Nu în ultimul rând, vorbiţi rudelor, prietenilor şi cunoscuţilor despre proiect. Cu cât mai larg cercul celor implicaţi şi mai consistentă implicarea, cu atât mai uşoară împlinirea lucrării.

Mulţumire şi binecuvântare

E aproape de prisos să Vă reamintim mulţumirea, recunoştinţa şi rugăciunea noastră. Cu aceste simţăminte, Vă îndemnăm pe toţi cei care aţi făcut sau faceţi donaţii să trimiteţi şi pomelnice, ca să Vă pomenim la Sfintele Slujbe, împreună cu cei dragi ai Voştri, pentru a-i pune pe toţi înaintea lui Dumnezeu, pe fiecare cu bucuria, necazul şi trebuinţa lui.

Pe lângă acestea, Vă felicităm pe toţi cei care aţi înţeles că ridicarea acestui Aşezământ Bisericesc este o ocazie extraordinară pe care o avem da la Dumnezeu. Ne putem asuma cu responsabilitate şi clădi cu tenacitate identitatea; ulterior vom putea să fim mândri că am făcut ceva bun şi frumos, că lăsăm urmaşilor noştri o moştenire frumoasă. Lucrând împreună, punând umărul laolaltă, vom fi încet, încet mai uniţi; şi câtă nevoie este de acest lucru! Să ne ajute Dumnezeu să înţelegem aceasta şi să lucrăm în consecinţă. Momentul binecuvântat a sosit!

Cu dragoste în Hristos, recunoştinţă, nădejde şi binecuvântare, Episcop-vicar Sofian Brasoveanul

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=14582:momentul-inceperii-lucrrilor-de-construcie-la-aezmantul-bisericesc-din-muenchen-se-apropie-suntem-chemai-s-l-pregtim-impreun&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns