Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vor să-şi spele păcatele în capela Parlamentului

politicieni-cu-patriarhulDeputaţii şi senatorii vor să amenajeze o capelă chiar în incinta Casei Poporului. De asemenea, se caută un preot dispus să le preia păcatele şi să le trimită spre iertare.
Împovăraţi probabil de faptul că de când au fost aleşi parlamentari nu au reuşit să le facă mai bună viaţa românilor aşa cum au promis în campania electorală, aleşii intenţionează să înfiinţeze un lăcaş de cult chiar în Parlament. Aici se vor reculege, vor spune rugăciuni şi, la nevoie, se vor spovedi.
Astfel, mai mulţi senatori şi deputaţi vor cere conducerilor celor două Camere să amenajeze un spaţiu unde să poată funcţiona o capelă mică, pe care, spun aleşii, o vor dota din fonduri personale cu toate odoarele de cult necesare.Şi cum un lăcaş bisericesc nu poate funcţiona fără un slujitor al altarului, parlamenatarii vor cere ca în capelă să aibă un preot, care să fie angajat de Parlament, cu normă întreagă sau cu jumătate de normă.

Lăcaşul va fi lângă sala de şedinţe

“Cred că după 25 de ani de când funcţionează Parlamentul este cazul să se înfiinţeze o capelă mică, unde noi, parlamentarii, dar şi angajaţii să ne putem reculege în linişte. Sunt unele momente în care ai nevoie să te linişteşti, să cauţi un pic de pace interioară, iar cel mai bun loc este în lăcaşul Domnului. Aşa cum există capele în spitale, în instituţii publice sau private, aşa cred că şi aici ar trebui să fie un astfel de loc. Nu este un efort bugetar pentru Parlament, întrucât noi îl vom dota cu tot ceea ce este necesar”, spune deputatul PMP Petru Movilă, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Alesul a găsit chiar şi locul în care ar putea funcţiona micul lăcaş de cult, şi anume chiar la nivelul P1, în sala în care acum se vând cărţi şi ziare, chiar lângă încăperea unde au loc şedinţele deputaţilor.

Oprescu îşi rezervă o strană în Catedrala Mântuirii Neamului

Consilierii generali ai Municipiului Bucureşti au aprobat ieri, în cadrul unei şedinţe, acordarea a 6 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Nu e prima dată când primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susţine financiar ridicarea acestei construcţii. Edilul a mai dat în anii trecuţi 10 milioane de lei pentru grandiosul proiect, probabil pentru a-şi asigura o strană în noua biserică.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/spele-pacate-capela-parlament-506095.html

Lasati un raspuns