Mituri si simboluri despre parul femeii. Afla totul despre puterea lui ascunsa!
Din cele mai vechi timpuri, parul unei femei a fost considerat nu doar un atu, ci si o componenta de baza a frumusetii feminine. Parul inseamna energie, viata, vitalitate, iar tinerele fecioare obisnuiau sa il poarte in diferite moduri. Despletit sau prins in diferite feluri, acesta avea rol de a scoate anumite trasaturi in evidenta si de a-i atrage pe viitorii pretendenti.
Parul a fost tratat cu o atentie deosebita de toate popoarele lumii, iar diferite culturi stravechi i-au atribuit acestuia puteri mistice. Orice fata invata de mica ca parul reprezinta o adevarata comoara, de exemplu cu ajutorul lui se atragea sporul casei, se putea vindeca un copil sau fermeca barbati.
Parul reflecta starea noastra de sanatate
Cu toate acestea, odata cu trecerea timpului, cunoasterea mistica despre puterea parului a fost pierduta. In ziua de azi, nicio femeie nu-i mai daruieste barbatului o suvita din parul ei pentru ca acesta sa-l poarte in dreptul inimii si nu mai are aceeasi grija de el asa cum o faceau femeile de odinioara. Totusi, fiecare femeie stie cat de important este aspectul exterior. Si cum se spune ca frumusetea porneste din interior, aspectul parului poate dezvalui daca suferim de o boala sau cum functioneaza sistemul nostru hormonal.
Se spune ca parul ne ajuta sa ne conectam la energia Universului de tip Yin, iar atunci cand vrem sa facem schimbari majore in viata noastra trebuie sa incepem prin a ne schimba tunsoarea. In vremurile stravechi, isi taiau parul acele persoane care doreau sa scape de o anumita boala, iar femeile captive in razboi isi radeau podoaba capilara pentru purificare. Totodata, femeile care se piaptana indelung inainte de culcare reusesc sa indeparteze energiile negative acumulate de-a lungul zilei. Parul unei femei a fost inca din cele mai vechi timpuri un simbol al frumusetii si al fertilitatii, iar foarte multe popoare i-au acordat acestuia o importanta aparte. In anumite culturi stravechi doar cei din familie sau sotul unei femei aveau dreptul sa-i atinga parul acesteia, altfel se credea ca nu e de bun augur. Totodata, fetitele erau invatate de mici sa-si poarte parul prins intr-o cosita lunga, iar inainte de maritis acesta era despletit si prins in doua cosite. Toate aceste obiceiuri le ajutau pe tinerele fete sa se conecteze la energia Universului si, respectiv, sa-si gaseasca alesul.
Spre deosebire de tinerele fecioare, femeile maritate urmau alte ritualuri. Acestea trebuiau sa-si acopere parul astfel ca intreaga lor energie sa fie canalizata catre familie si camin. Mai mult, daca o femeie maritata iesea din casa fara sa aiba podoaba capilara acoperita se considera ca ar fi disponibila pentru sex, aceasta avand voie sa-si descopere parul doar in fata barbatului. In ziua de azi mai exista popoare care nu au renuntat la acest obicei, cum ar fi cele arabice, unde femeile nu au voie sa iasa din casa fara a purta un batic pe cap, tocmai pentru a nu atrage atentia asupra lor.
Puterile magice ale parului
Singurele femei care nu erau obligate sa-si acopere parul erau cele care se foloseau de puterile acestuia pentru a influenta persoanele din jur. Dar aceste femei nu aveau voie sa-si intemeieze o familie, iar dupa fiecare aparitie in public trebuiau sa urmeze ritualuri speciale de curatare.
Daca sunteti putin sceptice in privinta puterilor pe care le are parul, incercati sa faceti un mic experiment si sa tineti cont de cateva reguli, cum ar fi: nu va tundeti niciodata inaintea unor evenimente importante din viata voastra, prindeti-va parul ocazional in coada sau macar in zilele in care aveti nevoie de energie, incercati sa-i acordati atentie, iar daca vreti sa aflati un raspuns la ceva ce va macina incercati sa formulati orice intrebare in timp ce va pieptanati, dupa care impletiti-l si mergeti la culcare. Veti afla raspunsurile la orice va nelinisteste.