Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica din vârf de munte! Lăcaşul de cult va fi construit pe Platoul Bucegi, însă nu are încă acord de mediu

biserica-bucegi-180 Cărările Masivului s-au umplut  cu înalţi prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române, care au urcat pe munte pentru a sfinţi locul unde se va construi o biserică în memoria eroilor neamului.
Preoţii se mândresc cu viitorul lăcaş de cult şi spun că va fi singurul din ţară ridicat la o înălţime atât de mare, la peste 2.200 de metri.
Singura problemă e că deocamdată constructorul nu a obţinut acordul de mediu pentru edificiu, care este esenţial, ţinând cont că acesta va fi amplasat în Parcul Natural Bucegi, într-o arie protejată.Primul pas a fost amplasarea unui cort în forma bisericii, sprijinit pe structură metalică. Acesta a fost o donaţie a constructorului, în valoare de 50.000 de lei. Despre costurile ridicării bisericii însă nu sunt prea multe detalii.

“Deocamdată nu ştim concret din ce materiale va fi realizată, pentru că încă suntem în discuţii pe această temă. Totul va fi ecologic, pentru că aici este un parc natural şi sunt nişte condiţii de îndeplinit”, a explicat constructorul Ionuţ Lica.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/biserica-varf-munte-lacas-platou-bucegi-507044.html

Lasati un raspuns