Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Arhiepiscopul Tomisului, URMĂRIT PENAL pentru LUARE DE MITĂ

ips-teodosieArhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este urmărit penal pentru luare de mită, transmite România TV. ÎPS Teodosie a fost vineri, la sediul DNA, unde a fost audiat în dosarul în care a mai fost cercetat în 2009 după ce ar fi luat mită de la un reporter ca să îl ajute să se înscrie la Facultatea de Teologie.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual.
Alături de el, este urmărit penal şi Bogdan Florin Chiriluţă, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, pentru complicitate la luare de mită.Potrivit unui comunicat al DNA, în martie 2009, Teodosie Petrescu, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 850 de euro prin intermediul lui Bogdan Chiriluţă, precum şi promisiunea unui împrumut în cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, în schimb, să faciliteze înscrierea acesteia ca student în cadrul facultăţii şi hirotonisirea ca preot.

‘Totodată, suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, cu data 10 septembrie 2008, necesare pentru înscrierea persoanei denunţătoare la cursurile facultăţii, în sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, în schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei şi o sticlă de băutură alcoolică’, se spune în comunicat.

La ieşirea de la DNA, unde a stat circa 30 de minute, ÎPS Teodosie a declarat că a fost audiat în dosarul în care a mai fost cercetat pentru că ar fi luat mită de la un reporter ca să îl ajute să se înscrie, în 2009, la Facultatea de Teologie de la Universitatea “Ovidius” din Constanţa.

Avocata arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a confirmat că IPS Teodosie este urmărit penal pentru fapte de corupţie în dosarul din 2009 în care este acuzat că ar fi luat mită.

Potrivit avocatului, dosarul a fost redeschis întrucât au apărut noi date, fiind vorba de înregistrări realizate de jurnalist.

“Aceste noi probe nu au nimic de-a face cu o probă judiciară, nu avem o lucrare a organului de urmărire penală”, a spus avocatul.

Maria Vasii a spus că IPS Teodosie nu este vinovat, însă anchetatorii au stabilit că există date şi indicii noi în acel dosar, care au dus la infirmarea soluţiei iniţiale şi la redeschiderea cauzei.  Avocata a adăugat că alte două persoane urmează să fie puse sub acuzare în dosarul de corupţie.

În 2009, ÎPS Teodosie a fost cercetat penal pentru luare de mită si complicitate la fals intelectual.

IPS Teodosie a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un dosar deschis în urma unei investigaţii jurnalistice, care a relevat anumite practici în modul de înscriere la Facultatea de Teologie de la Universitatea “Ovidius” din Constanţa.

Dosarul a ajuns la Parchetul instanţei supreme de la Parchetul Tribunalului Constanţa, după ce Arhiepiscopia Tomisului a confirmat că ierarhul face parte din înaltul cler al BOR, astfel că atrage competenţa procurorilor PICCJ de investigare a acuzaţilor ce i-au fost aduse lui IPS Teodosie.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/arhiepiscopul-tomisului-audiat-la-dna-intr-un-dosar-de-coruptie_169958.html

Lasati un raspuns