Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc, ţintă pentru gruparea teroristă “Statul Islamic”

papaGruparea teroristă Statul Islamic ar putea încerca asasinarea Suveranului Pontif, a avertizat ambasadorul irakian la Vatican.
Habeeb Al-Sadr, ambasador din anul 2010, a declarat că viaţa Papei Francisc este în pericol chiar şi la Vatican din cauza numărului mare de jihadişti occidentali care se întorc în ţările de origine pentru a comite acte de terorism.
Ambasadorul nu are informaţii precise despre un posibil atentat, însă a atras atenţia că ameninţările Statului Islamic nu trebuie subestimate, informează “The Independent”.
“Jihadiştii nu se limitează la a face ameninţări”, a declarat oficialul irakian pentru ziarul “La Nazione”.Afirmaţiile ambasadorului vin chiar înainte de vizita Papei Francisc în Albania, o ţară cu o populaţie majoritar musulmană.

Ameninţări la adresa Papei Francisc au mai fost analizate la începutul anului, când Suveranul Pontif a făcut un apel pentru oprirea persecuţiei creştinilor din Irak de către Statul Islamic.

Vaticanul a dat asigurări că nu există motive de îngrijorare cu privire la securitatea Papei.

https://ro.stiri.yahoo.com/papa-francisc–%C5%A3int%C4%83-pentru-c%C4%83l%C4%83ii-jurnali%C5%9Ftilor-americani-052738787.html

Lasati un raspuns