Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

5 semne ca nu stii sa comunici cu partenerul tau. Afla unde gresesti si ce-ti distruge relatia!

5-semne-ca-nu-stii-sa-comunici-cu-partenerul-tauRelatia ta, candva perfect functionala, pare sa nu mai mearga la fel de grozav de la o vreme? Daca descoperi ca, desi obisnuiai sa discuti vrute si nevrute cu partenerul tau, acum abia daca mai schimbati 2 cuvinte, poate n-ar strica sa incepi de aici, de la remedierea problemelor de comunicare. Iata cum iti dai seama ca gresesti si ce ai de facut!

1. Nu stii sa asculti

Esti atat de prinsa cu propriile tale probleme si istorisiri, incat iubitul tau nu mai apuca sa iti povesteaca prea multe atunci cand va intalniti. Sau, mai rau, incepe sa iti spuna ceva, iar tu il intrerupi constant. Iti suna cunoscut? Daca da, afla ca este important sa iti imbunatatesti abilitatile de ascultator: ceea ce are partenerul tau de spus este cel putin la fel de important ca tot ce iti doresti tu sa ii comunici. Acorda-i respectul cuvenit, iar lucrurile vor incepe sa se schimbe in bine.

2. Esti pasiv-agresiva

Una dintre cele mai periculoase forme de comunicare este cea pasiv-agresiva. Si asta deoarece afecteaza atat calitatea mesajului transmis (iubitul tau poate sau nu sa priceapa de ce esti tu, de fapt, suparata), cat si felul in care este transmis. Cu alte cuvinte, risti sa ajungi sa ii spui partenerului tau vorbe pe care ulterior sa le regreti si sa adopti o atitudine deloc constructiva.

In loc sa preferi comunicarea pasiv-agresiva, deloc benefica, spune clar si raspicat ce anume te deranjeaza, chiar daca ti s-ar parea normal ca jumatatea ta sa “ghiceasca” de ce esti imbufnata sau unde anume a gresit de te-a suparat. Aceasta abordare este cea mai matura si specifica unei relatii adulte de calitate.

3. Esti irascibila

Iti sare tandara din orice? Ai impresia ca iubitul tau se poarta intr-un anume fel doar ca sa te scoata din sarite? Este clar ca undeva se ascunde o problema pe care, dintr-un motiv sau altul, tu si partenerul tau nu ati rezolvat-o.

Nu este deloc exclus ca proasta ta dispozitie si irascibilitatea sa fie declansate de cauze care n-au nicio legatura cu relatia ta. Dar, oricum ar sta lucrurile, evita sa te razbuni si sa iti versi naduful asupra partenerului, intrucat o atitudine de acest tip nu va face, pe termen lung, decat sa iti distruga povestea de iubire.

4. Esti cicalitoare

Daca vrei sa partenerul tau sa isi modifice un anumit obicei, comportament etc., cicaleala este cu siguranta una dintre cele mai proaste metode pe care le poti pune in aplicare. Motivul este foarte simplu: iubitul tau pur si simplu va ignora mesajul, de altfel bine intentionat, pe care incerci sa il transmiti din cauza felului in care pui problema.

In schimb, incearca o alta abordare. Spre exemplu, daca te enerveaza ca nu duce niciodata gunoiul, nu il mai duce si tu si vezi ce se intampla. In scurt timp, iubitul tau va remarca singur situatia si se va autosesiza, fara ca tu sa fii nevoita sa ii spui ce sa faca pentru a miliarda oara.

5. Ignori problemele fiindca nu stii sa le rezolvi

Daca te prefaci ca nu exista, poate vor disparea de la sine! Ei bine, nu: cand vine vorba despre probleme, aceasta abordare nu va face decat sa le inrautateasca. Daca descoperi ca motivul pentru care tu si partenerul tau comunicati tot mai putin este acela ca nu vreti sa abordati problemele spinoase, fii tu aceea care ia taurul de coarne si initiaza discutia delicata. Chiar daca iti este greu, pe termen lung iti vei multumi ca nu ai amanat la infinit disecarea problemelor si cautarea solutiilor adecvate, oricare ar fi ele.

http://www.ele.ro/relatii/probleme-in-cuplu/5-semne-ca-nu-stii-sa-comunici-cu-partenerul-tau-afla-unde-gresesti-si-ce-ti-distruge-relatia-40976

Lasati un raspuns