Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Semeni cu el? Ar putea fi fratele tău! Un preot îşi caută ruda geamănă

preot Poveste cutremurătoare a unei familii din Osica, judeţul Olt! După ce 30 de ani au crezut că unul dintre fiii lor gemeni a murit la naştere, doi părinţi au aflat recent că acesta ar fi fost vândut de cadrele medicale.
Drama familiei Maria a început în urmă cu aproape 30 de ani, pe 1 noiembrie 1984, când Teodora Maria, atunci în vârstă de doar 19 ani, a ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina, pentru a aduce pe lume un copil. Spre uimirea tuturor, tânăra mămică a născut însă nu unul, ci doi băieţei sănătoşi tun. Îşi aminteşte şi acum că i-a alăptat pe amândoi toată noaptea, însă a doua zi a fost anunţată de o asistentă că micuţul Alexandru s-a stins. “Noi am cumpărat un sicriu pentru a ne îngropa creştineşte copilul, însă am fost sfătuiţi de naşă să nu îl luăm acasă. A zis că se ocupă ea, iar de atunci noi am trăit cu gândul că avem un singur fiu, pe Nicolae”, ne-a povestit Gheorghe Maria, tatăl băieţilor.

Abia în urmă cu două luni, bunica gemenilor a mărturisit pe patul de moarte că micuţul nu a murit, ci ar fi fost vândut de naşă şi de o asistentă. Vestea le-a dat peste cap vieţile tuturor şi au început să îl caute cu înfrigurare pe Alexandru. Aşa au aflat că, potrivit certificatului de deces, copilul ar fi trăit doar câteva ore după naştere. În acest timp, celălalt frate, Nicolae, este acum preot într- o parohie din Spania, unde trăieşte împreună cu soţia şi fiul lor. El urmează să se întoarcă în ţară împreună cu mama sa, pentru a cere explicaţii autorităţilor.

Poliţia din Slatina a deschis o anchetă

“S-a depus la noi o sesizare de dispariţie, însă atât timp cât există un certificat de deces va fi foarte greu să se continue cercetările. Au fost audiate mai multe persoane, iar zilele acestea va veni şi mama”, a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Şi la spitalul din Slatina, medicii spun că le e greu să dezlege iţele acestui caz, deoarece arhivele au fost distruse. “Din păcate, nu mai există nici foaia de observaţie, dar nici registrul de naşteri, pentru că după 12 ani actele se distrug”, ne-a declarat Andrei Iordache, managerul spitalului.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/semeni-cu-el-ar-putea-fi-fratele-tau-un-preot-isi-cauta-ruda-geamana-509555.html

Lasati un raspuns