Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Viziunea Papei Leon al XIII-lea

arhanghel-mihailPe 13 octombrie, în anul 1884 a avut loc viziunea Papei Leon al XIII-lea.  Cu 33 de ani mai repede decât ultima apariție de la Fatima.
După ce a celebrat Sfânta Liturghie în capela sa din Vatican, înconjurat de câțiva cardinali și de membri ai personalului, Papa Leon al XIII-lea, conform mărturiilor celor prezenți, s-a oprit brusc la picioarele altarului, aproximativ zece minute, căzut în extaz, cu o față foarte palidă. Apoi, plecând imediat de la capelă în biroul său, a compus o rugăciune la Sfântul Arhanghel Mihail, dând ordin ca toți să recite rugăciunea după liturghiile private. Această solicitare papalăfiind practicată cu fidelitate până la Conciliul Vatican II.
Când anturajul său l-a întrebat ce s-a întâmplat, Sfântul Părinte a explicat că atunci când era pe punctul să părăsească picioarele altarului a auzit dintr-o dată două voci: una dulce și grijulie, celălalt guturală și răgușită. Vocile păreau să vină din apropierea tabernacolului. Și a auzit urmatoarea conversație:

Voce răgușită, cea a lui Satana în mândria lui, se lăuda Domnului nostru spunând:

“Eu pot distruge Biserica ta! ”

Vocea blândă a Domnului i-a răspus: “Poți? Deci, fă-o”

Satan: “Pentru a face acest lucru, am nevoie de mai mult timp și energie”

Domnul: “Cât de mult timp? ”

Satan: “De la 75 la 100 de ani și am, de asemenea, nevoie de o putere mai mare asupra celor care se vor angaja în serviciul meu”

Domnul nostru: “Ai timp, ai puterea. Fă cum vrei”

Papa a spus mai târziu că l-a mai auzit pe Satana și Domnul Isus, înainte de a avea o viziune terifiantă a iadului:

“Am văzut pământul ca învăluit în întuneric și de abis, am văzut din legiuni de demoni, care se răspândeau în lume pentru a nimici lucrările Bisericii și Biserica însăși. Apoi, Sfântul Mihail a apărut și a condus spiritele rele în abis. Nu l-am văzut pe Sfântul Arhanghel Mihail intervenind chiar imediat, dar mult mai târziu, atunci când oamenii și-au înmulțit rugăciunile lor fervente către Arhanghel. ”

Rugăciunea: “Sfinte Arhanghele Mihail, apără-ne în luptă; fii salvatorul nostru împotriva răutății și  a capcanelor diavolului. Te rugăm stăruitor ca Dumnezeu să-și întindă asupra lui Împărăția Sa; și tu, Prinț al oștilor cerești, aruncă în iad, prin putere ta divină, pe Satana și toate spiritele rele care rătăcesc în lume căutând să ruineze sufletele. Amin. ”

http://www.e-communio.ro/stire2038-viziunea-papei-leon-al-xiii-lea

Lasati un raspuns