Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum ne influenţează personalitatea anotimpul în care ne-am născut

copilUn studiu realizat în Ungaria susţine că oamenii născuţi în anumite perioade ale anului au o mai mare probabilitate de a avea trăsături comune ale personalităţii.
Cercetătorii maghiari cred că persoanele născute vara sunt mai temperamentale, nativii din lunile de toamnă, mai puţin depresivi, iar persoanele născute iarna, mai optimiste.
Oamenii de ştiinţă susţin că aceste trăsături sunt determinate de faptul că anotimpurile influenţează anumite substanţe chimice din creier, cum sunt dopamina şi serotonina, hormoni care controlează starea de spirit, potrivit mediafax.ro.

Copiii născuţi vara sunt mai predispuşi la a suferi schimbări bruşte ale dispoziţiei la maturitate. Persoanele născute primăvara tind să fie pozitive, pline de energie şi optimiste, în timp ce oamenii născuţi iarna se enervează mai greu.

“Studiul a implicat 400 de subiecţi, cărora le-am corelat tipul de personalitate cu anotimpul în care s-au născut. Se pare că data naşterii poate creşte sau descreşte riscul privind dezvoltarea unor tulburări de personalitate mai târziu, în timpul vieţii. În acest moment, cercetăm dacă există markeri genetici legaţi de anotimpul naşterii şi starea de spirit predominantă”, a explicat Xenia Gonda, autoarea principală a studiului, potrivit dailymail.co.uk.

https://ro.stiri.yahoo.com/cum-ne-influen%C5%A3eaz%C4%83-personalitatea-anotimpul-%C3%AEn-care-ne-am-n%C4%83scut-061204486.html

Lasati un raspuns