Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Perşinărenii trăiesc cu convingerea că mama lui Dolănescu făcea minuni

dolanescu Ieri dimineaţă, Gherghina Dolănescu s-a stins din viaţă la venerabila vârstă de 102 ani. Mama regretatului rapsod Ion Dolănescu a lăsat în urmă o familie copleşită de durere şi un întreg sat animat de amintirea ei.
“Doamna Gherghina era o sfântă, maică. Îl iubea pe Dumnezeu, avea har şi făcea minuni”, ne explică plină de patimă o consăteancă a răposatei, venită să-i aducă un ultim omagiu. “Dacă te întâlneai cu ea pe drum, îi sărutai mâna şi aveai parte de întâmplări bune în ziua aia”, o completează una dintre vecine, aşezată confortabil pe băncuţa din faţa impunătoarei case a Gherghinei. O a treia săteancă o susţine, dând energic din cap.A murit cu un mare regret

Doar că, în ultima vreme, Gherghina nu prea a ieşit din casă, iar lucrul ăsta i-a lipsit enorm. Cu doar o zi înainte să se stingă, bătrâna i-a cerut fiului ei Ghiţă să o scoată în bătătură. “Mi-a spus că-şi doreşte să vadă soarele. Lumina lui a făcut- o să plângă”, ne-a mărturisit acesta. Pe patul de moarte, Gherghina a avut o mare dorinţă şi un uriaş regret. “Ne-a rugat să trăim în armonie după dispariţa ei şi ne-a zis că cea mai mare durere este că nu şi-a cunoscut al treilea strănepot, pe fiul lui Ionuţ”, ne-au povestit rudele.
Va fi înmormântată alături de fiul ei

Gherghina a crescut opt copii şi doar unul s-a stins înaintea ei – Ion Dolănescu. Marea dorinţă a femeii a fost să fie îngropată alături de băiatul ei. Vineri, trupul Gherghinei va fi adus la Bucureşti şi înhumat la Cimitirul Bellu.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/persinarenii-traiesc-cu-convingerea-ca-mama-lui-dolanescu-facea-minuni-511775.html

Lasati un raspuns